Három ok, hogy miért zuhant meg a kriptopiac

-

A globális kriptopiac pont a napokban vesztett 7 milliárd dollárt a kapitalizációjából, ahogy a bitcoin és az altok támaszt keresve estek. Megkeressük az okokat, hogy ez most miért történt.
A tőzsdék többségén a bitcoin a legfőbb kereskedési pár minden más coin és token esetén. Mikor a bitcoin emelkedik, minden más emelkedik, néha egy-egy coin még jobban is, mint a BTC.
Ugyanez történik, mikor az árfolyam esik. A kereskedők szeretik a volatilitást, de a kisebb befektetők inkább a jó piaci időzítést keresik, hogy játékban maradhassanak.
Összeszedtünk három okot, hogy miért indult el a lejtőn a kriptopiac, dacára a közelgő felezést övező hájpnak.

Mindjárt itt a kínai újév

Az eltérő naptár miatt Kínában most ünneplik az újévet, mégpedig teljes erőbedobással. A következő év a patkány éve lesz. Kína egyike a világ legnagyobb kriptopiacainak, annak ellenére, hogy náluk tiltott a kereskedés.
Rengeteg kínai tréder használja a Dél-koreai és a Japán tőzsdéket, hogy megkerüljék a tiltást.
Arthur Hayes a Bitmextől, amely jelenleg a legnagyobb BTC-forgalmat bonyolító tőzsde, úgy véli, az újévi időszakban nagy esést látunk majd mind az árfolyamban, mind a volumenben.
Ez azért van, mert a kínai kereskedők kikapcsolják a számítógépeiket, és inkább az ünnepléssel foglalkoznak. Az elmúlt napon a BTC már esett 2,6%-ot, és még van pár nap az eseményig.
Ha idén is úgy történik, mint az eddigi években, akkor Hayes előrejelzése pontos lesz.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. A részletekért kattints!

 A február historikusan is gyenge hónap

A bitcoin még csak 11 éve létezik, de az eddigi piaci viselkedését elemezve tudunk előrejelzéseket tenni. Ezek alapján az első negyedév mindig medvés számokat produkált.
A bitcoin az első kriptopénz, és jelenleg is vezeti a piacot, ezért az összes többi kriptó korrelál vele. Mivel pedig az összes tőzsdén a bitcoin a legnagyobb kereskedési pár, egyértelmű, hogy az árfolyamokra is komoly hatással van, mind negatív, mind pozitív irányban.
Ez azt jelenti, hogy mikor bekövetkezik egy esemény, amely áresést okoz – ahogy sokan ezt várják a kínai újévtől –, sok altcoin fog ugyanúgy esni.
Sokan úgy gondolják, hogy a közelgő felezés miatt az áraknak növekednie kellene, de ez a jelenség általában késleltetve jelentkezik.
Addig, amíg a piac meg nem érzi a lecsökkent készlet hatását, akár hónapokkal később, addig általában nem indul meg a hegymenet.

Sokan halmoznak fel

Tuur Demeester, az Adamant Capital elemzője, és Willi Woo az Adaptive Capitaltól mindketten egyetértenek abban, hogy jelenleg erős felhalmozást láthatunk az intézményi szereplők részéről.
Mindketten azt gondolják, hogy a bitcoin bálnák és a különböző befektetési alapok úgynevezett sell wall-t használnak a 6-8000 dolláros szinteken, hogy alacsonyan tartsák az árakat, amennyire a felezésig csak lehetséges.
Ha az előző két felezésből indulunk ki, a lecsökkent blokkjutalom komoly hatással lesz a bányászokra. Ennek pedig nagy emelkedést kell okoznia.
A legutóbbi felezés után az árfolyamnövekedés új rekordot állított be 19891 dolláron. Sok bitcoin befektető reménykedik abban, hogy a mostani felezés is ilyen következményekkel fog járni.

Olvastad már? Az Ethereum 2.0 letéti szerződése elkészült

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 02.28.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin árfolyama továbbra is 59.000 dollár felett tartja magát, és a Relative Strength Index (RSI) felfelé mutatójával további emelkedés várható. Ez emelkedő lendületet sugall,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!