Hamarosan hegymenetbe fordulhat a Bitcoin

-

A Bitcoin általában erős teljesítményt mutat nyáron, de a Mt.Gox ügye árnyékot most vethet a fellendülésre.

A várakozás izgalma

Sokan arra számítanak, hogy a Bitcoin júliusban erős felpattanást tapasztalhat, miután júniusban visszafogott teljesítményt nyújtott, hiszen az árfolyam közel 7%-ot esett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Coinglass adatai szerint a Bitcoin ára júniusban történelmileg átlagosan 0,35%-os visszaesést mutatott a 2013 óta eltelt több, mint tíz évben.

Az adatok azt mutatják, hogy az előző években, amikor június csökkenő tendenciával zárult, a következő hónapban erőteljes visszapattanás következett, és a Bitcoin történelmileg átlagosan 7,42%-os növekedést ért el.

bitcoin
Forrás: CoinGlass

Összességében a BTC az elmúlt 11 júliusi kereskedési időszakból hétszer legalább 8%-os havi nyereséget ért el. A mérleg tehát pozitív.

Jól indulhat a július

Az ismert közösségi tag, a Twitteren Murad néven ismert felhasználó is rámutatott erre egy bejegyzésében, amit 103.000 követőjének osztott meg, és felhívta a figyelmet a júliusi visszapattanásokra.

bitcoin
Forrás: X/Murad

Murad szerint az elmúlt hat évben a Bitcoin július első néhány hetében minimum 28%-os nyereséget ért el.

Azonban több elemző is úgy véli, hogy az idei július nehezebb lehet a szokásosnál.

Ők a német kormány általi jelentős Bitcoin-eladásokra és a közelgő Mt. Gox visszafizetésekre mutogatnak, amelyek nyomást gyakorolhatnak a Bitcoin árfolyamára, mégpedig lefelé.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Friss készlet kerülhet a piacra

A kifizetések során várhatóan körülbelül 8,5 milliárd dollár értékű BTC-t adnak vissza a károsultaknak július első hetében.

Azonban több elemző úgy véli, hogy ennek a hatása egyáltalán nem lesz olyan súlyos, mint ahogy sok befektető gondolja, mivel csak 4 milliárd dollár kerül a spot BTC piacra. Ez nem nagy összeg, ha összehasonlítjuk a teljes piaci kapitalizációval.

Jonathan de Wet, a ZeroCap digitális eszköz kereskedési cég befektetési igazgatója egy nemrég adott interjúban úgy fogalmazott, hogy a Bitcoin erősen tartotta magát a 60.000 dolláros tartomány alsó és középső szintjén, annak ellenére, hogy komoly nyomással szembesült.

Azt várja, hogy az árfolyam ezen a szinten marad, de úgy véli, hogy a Mt. Gox visszafizetések miatt arra is van esély, hogy a következő hetekben az 57 000 dolláros támasz-szintre is leeshet.

Olvastad már? Az 5 legjobb altcoin, amit a júliusi 755 millió dolláros kripto feloldás előtt meg kell vásárolni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!