Hackertámadás érte a Crypto.com-ot – több száz felhasználó érintett

-

A Crypto.com nyilvánosságra hozta, hogy 483 felhasználói fiókot veszélyeztetett a közelmúltban történt hackelés, amelynek következtében mintegy 34 millió dollárnyi kriptovaluta, köztük bitcoin és ethereum jogosulatlan kivonása történt.
Ennek ellenére a vállalat hangsúlyozta, hogy az ügyfelek pénzeszközei soha nem voltak veszélyben.

A Crypto.com Hack és a vezérigazgató kommentárja

A Crypto.com csütörtökön nyilvánosságra hozta a január 17-én történt jogosulatlan kriptokivonások által érintett felhasználók számát és az ellopott kriptovalutákat.
A cég azt írta:

Az incidens 483 Crypto.com felhasználót érintett. A jogosulatlan kifizetések összesen 4.836,26 ETH-t, 443,93 BTC-t és körülbelül 66.200 USD-t tettek ki egyéb valutákban.

A cikk írásakor a Bitcoin.com Markets adatai alapján a bitcoin ára 42 083,95 dollár, az etheré pedig 3 178,94 dollár. A hack során ellopott BTC és ETH értéke tehát több mint 34 millió dollár.
A Crypto.com vezérigazgatója, Kris Marszalek a Bloombergnek adott szerdai interjújában kommentálta a platformján történt biztonsági réseket.
Megjegyezte, hogy cége nagymértékben befektet a kiberbiztonságba, és részletezte: 200 szakemberünk van világszerte, akik együttesen az elmúlt néhány évet egy nagyon robusztus infrastruktúra kiépítésével töltötték”, amely szerinte több rétegből áll.
„Ebben a konkrét incidensben ezek közül néhány réteg sérült” – ismerte el. Ugyanakkor rámutatott: „Körülbelül 13-14 óra alatt újra működőképesek voltunk, és még aznap az összes érintett számlát teljes mértékben visszafizettük, tehát nem történt ügyfélpénzveszteség”.
Marszalek elmondta, hogy az incidens nagy tanulság volt, és cége tovább erősíti infrastruktúráját.

Az ellopott pénzösszegektől függetlenül a vezérigazgató megjegyezte:

Nem szabad elfelejteni, hogy az üzlet nagyságrendjét tekintve ezek a számok nem különösebben jelentősek, és az ügyfelek pénzeszközei soha nem voltak veszélyben.

Marszaleket ezután arról kérdezték, mit tesz a Crypto.com annak érdekében, hogy a jövőben ne fordulhasson elő még egyszer ilyen biztonsági rés.
Az ügyvezető így válaszolt: „Vannak további biztonsági rétegek, amelyeket bevezetünk, valamint néhány új programot”.
Az egyik új biztonsági intézkedés a Worldwide Account Protection Program (WAPP), amelyet a Crypto.com csütörtökön jelentett be.
A vállalat állítása szerint a WAPP „további védelmet és biztonságot nyújt a Crypto.com alkalmazásban és a Crypto.com tőzsdén tartott felhasználói pénzeszközök számára”. A program 250 000 dollárig állítja vissza a pénzeszközöket a jogosult felhasználók számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mivel a Crypto.com tőzsde székhelye Szingapúrban van, Marszaleket megkérdezték, hogy kapcsolatba lépett-e vele a Monetary Authority of Singapore (MAS), az ország központi bankja, amely a kriptoszektort szabályozza az országban. Erre ő válaszolt:

Ebben a szakaszban nem kaptunk semmilyen megkeresést a szabályozó hatóságtól.

„Több joghatóságban is szabályozott vállalkozás vagyunk, így számítunk erre, és összeállítunk egy jelentést, amelyet megosztunk, ha megkeresés érkezik” – zárta a Crypto.com vezetője.

Olvastad már? A Mastercard a Coinbase-zel építene NFT-platformot

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!