A Bitcoin 35.130 dollárra való letörését követően a bikák most nem kérnek az akcióból, de a láncadatok azt mutatják, hogy a hosszú távú tulajdonosok továbbra is a felhalmozás mellett voksolnak.

Június 18-án a Bitcoin (BTC) és a hagyományos piacok is egy újabb lefelé irányuló nyomással szembesültek.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az Egyesült Államok jegybankjának a vártnál hamarabb történő kamatemelésről szóló megjegyzései az amerikai dollár árfolyamának megugrását eredményezték a kockázati eszközök és a kincstárjegyek rovására.

Azonban nem foghatunk mindent a Fedre, mivel a BTC további esésével kapcsolatos aggodalmak már hetek óta a levegőben voltak. A viták nagy része a közelgő halálkeresztre összpontosít, és arra, hogy ez mit jelent a Bitcoin jövője szempontjából.

A mai eladások a bitcoin árfolyamát a 36.000 dolláros kritikus támasz alá nyomták. A kereskedők most arra számítanak, hogy a 32.500 dolláros szint lesz a következő megálló, mielőtt a bitcoin újra visszatér a 30.000 dolláros szintre.

Ezek a technikai tényezők, valamint a negatív szalagcímek miatt a kereskedők aggódva figyelik a bitcoin árfolyamának jelenlegi csökkenését.

Forrás: Alternative.me

Ezen aggodalmak eredményeként a kripto Fear & Greed Index 25-re esett, ami extrém félelmet jelent, és folytatja az elmúlt hónap tendenciáját.

A tőzsdékre történő beáramlás a kiárusítás előtt megugrott

A CryptoQuant on-chain adatelemző cég adatai azt mutatják, hogy a tőzsdékre irányuló nettó BTC-beáramlások némi figyelmeztetést jelenthetnek a figyelmes kereskedőknek az e heti, 41.000 dollárról 36.000 dollárra történő esés előtt.

A BTC tőzsdékre való beáramlásának megugrása június 15-én történt, amikor a BTC ára elérte a 41.300 dollárt, majd a következő három napban 15%-kal csökkent.

Egy figyelmes elemző rámutatott, hogy különösen a Gemini kriptopénztőzsdén tapasztalható bálnaaktivitás feltűnő korrelációt mutat a kriptopénzpiacon 2021-ben tapasztalt néhány nagyobb eladási hullámmal.

Mivel a bitcoin tőzsdékre irányuló nettó áramlása az elmúlt napokban kiegyenlítődött, és a beáramlások csak kis mértékben haladják meg a kiáramlásokat, a piaci szereplők most arra várnak, hogy a rettegett halálkereszt közeledtével az árfolyam merre mozdul el legközelebb.

Az okos pénz továbbra is felhalmozódik

Miközben a befektetői félelmek erősödnek, és néhány kereskedő, aki a márciusi és májusi csúcsok között vásárolt, veszteséggel ad el, a hosszú távú tulajdonosok által tartott bitcoinok száma tovább növekszik, miután május közepén mélypontot ért el.

William Clemente kriptotwitter-elemző szerint a legújabb on-chain adatok azt jelzik, hogy a BTC túladott, és „most a főbb on-chain mutatók történelmileg fontos fordulópontjai következnek”.

Clemente azt mondta, hogy a hosszú távú tulajdonosok „továbbra is felvásárolják az akciós BTC-t”, ami segített ellensúlyozni a rövid távú tulajdonosok eladásait, és rámutatott arra, hogy „a felhalmozás egyre erősebb”.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Összességében a BTC rövid távú jövője továbbra is kockázatos, mivel a halálkereszt korábbi eseteit olyan visszalépés követte, amely hasonló „a kereszteződést megelőző visszalépéshez” a Rekt Capital kriptopénzelemző és -kereskedő szerint.

Másrészt a hosszabb távú adatok optimistább jövőt sejtetnek, mivel a bálnatárcák és a hosszú távú tulajdonosok tovább növelik Bitcoin-egyenlegüket.

Olvastad már? A Solana, a Polygon és az Internet Computer is felkerült a Grayscale listájára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.