Haboznak a bikák: tovább esik a bitcoin

-

A Bitcoin 35.130 dollárra való letörését követően a bikák most nem kérnek az akcióból, de a láncadatok azt mutatják, hogy a hosszú távú tulajdonosok továbbra is a felhalmozás mellett voksolnak.
Június 18-án a Bitcoin (BTC) és a hagyományos piacok is egy újabb lefelé irányuló nyomással szembesültek.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Egyesült Államok jegybankjának a vártnál hamarabb történő kamatemelésről szóló megjegyzései az amerikai dollár árfolyamának megugrását eredményezték a kockázati eszközök és a kincstárjegyek rovására.
Azonban nem foghatunk mindent a Fedre, mivel a BTC további esésével kapcsolatos aggodalmak már hetek óta a levegőben voltak. A viták nagy része a közelgő halálkeresztre összpontosít, és arra, hogy ez mit jelent a Bitcoin jövője szempontjából.
https://twitter.com/infoNataliya/status/1405356515263873029?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1405356515263873029%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fbulls-hesitate-to-buy-the-dip-after-bitcoin-price-falls-close-to-35k
A mai eladások a bitcoin árfolyamát a 36.000 dolláros kritikus támasz alá nyomták. A kereskedők most arra számítanak, hogy a 32.500 dolláros szint lesz a következő megálló, mielőtt a bitcoin újra visszatér a 30.000 dolláros szintre.
Ezek a technikai tényezők, valamint a negatív szalagcímek miatt a kereskedők aggódva figyelik a bitcoin árfolyamának jelenlegi csökkenését.
Forrás: Alternative.me

Ezen aggodalmak eredményeként a kripto Fear & Greed Index 25-re esett, ami extrém félelmet jelent, és folytatja az elmúlt hónap tendenciáját.

A tőzsdékre történő beáramlás a kiárusítás előtt megugrott

A CryptoQuant on-chain adatelemző cég adatai azt mutatják, hogy a tőzsdékre irányuló nettó BTC-beáramlások némi figyelmeztetést jelenthetnek a figyelmes kereskedőknek az e heti, 41.000 dollárról 36.000 dollárra történő esés előtt.
A BTC tőzsdékre való beáramlásának megugrása június 15-én történt, amikor a BTC ára elérte a 41.300 dollárt, majd a következő három napban 15%-kal csökkent.
Egy figyelmes elemző rámutatott, hogy különösen a Gemini kriptopénztőzsdén tapasztalható bálnaaktivitás feltűnő korrelációt mutat a kriptopénzpiacon 2021-ben tapasztalt néhány nagyobb eladási hullámmal.
https://twitter.com/KryptoniteTrade/status/1405194695215652870?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1405194695215652870%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fbulls-hesitate-to-buy-the-dip-after-bitcoin-price-falls-close-to-35k
Mivel a bitcoin tőzsdékre irányuló nettó áramlása az elmúlt napokban kiegyenlítődött, és a beáramlások csak kis mértékben haladják meg a kiáramlásokat, a piaci szereplők most arra várnak, hogy a rettegett halálkereszt közeledtével az árfolyam merre mozdul el legközelebb.

Az okos pénz továbbra is felhalmozódik

Miközben a befektetői félelmek erősödnek, és néhány kereskedő, aki a márciusi és májusi csúcsok között vásárolt, veszteséggel ad el, a hosszú távú tulajdonosok által tartott bitcoinok száma tovább növekszik, miután május közepén mélypontot ért el.


William Clemente kriptotwitter-elemző szerint a legújabb on-chain adatok azt jelzik, hogy a BTC túladott, és „most a főbb on-chain mutatók történelmileg fontos fordulópontjai következnek”.
Clemente azt mondta, hogy a hosszú távú tulajdonosok „továbbra is felvásárolják az akciós BTC-t”, ami segített ellensúlyozni a rövid távú tulajdonosok eladásait, és rámutatott arra, hogy „a felhalmozás egyre erősebb”.

Összességében a BTC rövid távú jövője továbbra is kockázatos, mivel a halálkereszt korábbi eseteit olyan visszalépés követte, amely hasonló „a kereszteződést megelőző visszalépéshez” a Rekt Capital kriptopénzelemző és -kereskedő szerint.
Másrészt a hosszabb távú adatok optimistább jövőt sejtetnek, mivel a bálnatárcák és a hosszú távú tulajdonosok tovább növelik Bitcoin-egyenlegüket.

Olvastad már? A Solana, a Polygon és az Internet Computer is felkerült a Grayscale listájára

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!