Neil Bush, George H. W. Bush korábbi amerikai elnök fia 300 000 dollárt kapott Ruja Ignatovától, amiért részt vett a OneCoin néven ismert csaló kriptopénzprojekt ülésén a law360 értesülése szerint.

A Locke Lord korábbi ügyvédjét megtévesztette Bush OneCoin-kapcsolata

Mark Scott, a nemzetközi Locke Lord cég korábbi ügyvédje szembetalálta magát az Egyesült Államok bíróságával, miután összeesküdött a Cryptoqueen becenéven futó Ignatovával, valamint testvérével Konstantin Ignatovval, hogy tisztárra mossa a OneCoin-ponzi csalásból származó pénzeket.

Ignatovát elítélték pénzmosás vádjával, ezért bujdosásra kényszerült, testvérét azonban még idén elkapták.

Scott nem fogadja el az ellene felhozott vádakat, szerinte minden törvényes keretek között zajlott.

Arlo Devlin-Brown, Scott ügyvédje elmondta Edgardo Ramos kerülti bírónak, hogy Neil Bush, George W. Bush elnök testvére, és az elhunyt George H. W. Bush elnök fia is találkozott Ignatovával, így Scott úgy gondolta, hogy biztonságos az üzlet.

 „Ez nem igazság: „Láttuk a Bush nevet egy tranzakción, ezért idézést kértünk, azt akarjuk, hogy Bush is tanúsvallomást tegyen.” – mondta Devlin-Brown

Neil Busht felkeresték a csalással foglalkozó FBI-ügynökök, mivel a kínai Dr. Hui Csi-ming által birtokolt Hoifu Energy cég igazgatósági tagja.

A cég részt vett egy 60 millió dolláros kölcsönben, melyet készpénzben és OneCoinnal fizettek.

Devlin-Brown szerint, ha Bush tanúsvallomást tesz szerepéről, az bizonyíthatná, hogy az ügy nem egy csalás, ahogy azt az Egyesült Államok gondolja.

Ramos bíró az alábbit kérdezte Scott tanácsosáttól, David Garvintól:

 „Szóval tényleg volt egy találkozó Ignatova, Bush és Hui között?

Garvin azt felelte, hogy Bush 300 000 dollárt kapott, amiért részt vett a találkozáson.

Neil Bush Hongkongban találkozott Ignatovával és Mr. Huival.

Garvin hangosan felolvasott egy FBI-interjút Neil Bushsal, amelyben a hongkongi találkozásról beszélt, a Hoifu Energy főhadiszállásán. A befektető érdekelt volt az olajbizniszen.

Az FBI jelentése szerint:

Bush elmondta, hogy Dr. Hui Csi-ming, a Hoifu Energy igazgatója jelentős mennyiségű kriptopénzt kapott egy madagaszkári olajüzletért. Bushnak közvetetten haszna származott az olajügyletből. Bush Hongkongban Dr. Hui mellett Ruja Ignatovával is találkozott.

Garvin az FBI-fájlokat idézte. Elmondta, hogy Hui szerint a korábbi elnök fia az ügylet 10%-át megkapta volna, ha Hui el tudja adni a kriptopénzt. Az üzlet azonban nem jött létre.

David Gergel, Neil Bush tanácsosa beismerte, hogy a befektető valóban részt vett az ülésen, de nem tagja a Hoifu Energy igazgatói tanácsának és semmi köze nincs Scotthoz.

Gerger elmondta:

 „Nem élt ezzel a lehetőséggel, és nem fektetett bele pénzt. Részt vett egy ülésen, feltett pár kérdést és ennyi.

Gerger szerint Bush vallomása nem jelentene semmit, különösen, hogy már felvették az interjúját.

A végén a bíró egyet értett azzal, hogy Bush tanúvallomása nem kapcsolódik Scott védekezéséhez, és elutasította, hogy ezt tovább vizsgálják.

Konstantin Ignatov bűnösnek vallja magát

Konstantin Ignatov októberben bűnösnek vallotta magát – akár 90 év börtönt is kaphat. Elítélték csalás és pénzmosás vádjával. A vádalkuját múlt héten írták alá, azonban csak most csütörtökön vált nyilvánossá.

Ignatovot idén márciusban tartóztatták le a Los Angeles Nemzetközi Repülőtéren.

A nyomozók szerint a OneCoin eddig 5 milliárd dollárnyi pénzt tudott elcsalni. A bolgár hátterű csalás a mai napig üzemel.

Olvastad már? Jelentős lépésre készülhet a bitcoin, az ether és az xrp

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂