Fontos májusi események a kriptopiacon

-

A kriptopiac továbbra is lefelé tart, Michael van de Poppe, az ismert elemző fényt derít a várható jelentős eseményekre.

A legjelentősebb hír talán, hogy a kezdeti optimizmus ellenére sok befektető, akik a vásárlás és tartás stratégiát követik, kénytelenek szembenézni a csökkenő nyereséggel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


kriptopiac
Forrás: X

Ethereum árfolyam-előrejelzés

Van de Poppe elemzése sötét kilátásokat vetít előre az Ethereumra, további esést valószínűsítve a 2500-2750 dolláros tartományba.

Ez a prognózis tükrözi az uralkodó piaci hangulatot, amelyet nagymértékben befolyásolnak a világgazdasági számok, és a nemzetközi politika egyaránt.

Az elmúlt 24 órában az Ethereum 4%-os csökkenést tapasztalt, ismét a 2910 dollár alatti küszöb alá süllyedve.

Ez a lefelé mutató trend már egy hete tart, az ETH az elmúlt napokban összesen körülbelül 6%-ot veszített értékéből.

ETF-jóváhagyások parkolópályán

Az Ethereum spot tőzsdei kereskedhető alap (ETF) jóváhagyásának akadályai túl nagy falatnak tűnnek, az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) óvatosabbnak mutatkozik, mint a Bitcoin ETF-ek esetében.

Az Invesco Galaxy Ethereum ETF döntésének elhalasztása 2024. július 5-ig tovább fokozza a helyzetet övező bizonytalanságot.

kriptopiac
Forrás: X

Van de Poppe prognózisa szerint az ETF elhalasztása további lefelé irányuló nyomást gyakorolhat az Ethereum árára a közeljövőben, súlyosbítva az amúgy sem túl fényes helyzetet.

A kriptopiacon az Ethereum tovább küzd a Bitcoinnal

Az Ethereum teljesítménye a Bitcoinhoz képest (ETH/BTC) továbbra is gyenge, az elmúlt napokban és a hosszabb távú trendekben is tartós gyengeséget tapasztalhatunk.

Van de Poppe ráadásul további csökkenést vár, ami további nehézségeket hozhat az ethereum amúgy is küzdelmes napjaiba.

Altszezon közeleg?

A jogszabályi káosz ellenére van de Poppe optimista a lehetséges piaci trendváltás tekintetében.

Ez a váltás potenciálisan kedvezhet az altcoinoknak a 2024-es 3. negyedévben, növekedési lehetőséget biztosítva a kereskedőknek.

A Bitcoin belép a konszolidációs fázisba

Van de Poppe elemzése a Bitcoin konszolidációs időszakát jelzi, azzal a várakozással, hogy a következő 4-6 hónapban egy meghatározott tartományon belül maradhat az árfolyam.

A történelmi minták alapján a Bitcoin gyakran oldalazásba kezd a felezést követően, ami a gyakorlatban felhalmozási időszakot jelez, ekkor tudnak jó vásárt csinálni a kereskedők.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez a trend, amelyet az előző felezések során is megfigyeltek, arra ösztönzi a befektetőket, hogy az árstabilitás idején felhalmozzanak, felkészülve a jövőbeli áremelkedésekre.

Míg rövid távú korrekciók továbbra is fennállnak, és az esés valószínűsége is nagy, Michael van de Poppe és más elemzők hosszú távon bikás, emelkedő trendet várnak, hangsúlyozva a kriptopiac ciklikus jellegét.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Kellemetlen választ kapott a Coinbase a bíróságtól

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!