Folyamatosan szedi áldozatait a paraguayi bányászrazzia

-

Az energiaigényes kriptobányászat még mindig ellentmondásosnak számít Paraguayban, ahol emiatt megvétóztak egy kriptoregulációs kísérletet.


A paraguayi Salto del Guairá-ban lefoglaltak egy 2738 kriptobányászati egységet tartalmazó ingatlant, miután az Országos Villamosenergia-felügyelet (ANDE) észlelt egy mérő nélküli áramcsatlakozást a területen.

Az ország szenátusa előtt van egy törvényjavaslat, amely betiltaná a kriptobányászatot és más, kriptóval kapcsolatos tevékenységeket, amíg átfogó jogszabály nem születik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ANDE mesterséges intelligenciát és energiaelosztási elemzést használt az áramlopás észlelésére, amelynek becsült értéke havonta 1,1 milliárd guarani (146.000 dollár).

Az ingatlanon öt transzformátort is lefoglaltak. Az illegális művelet üzemeltetői ellen négy büntetőeljárás indulhat.

Paraguay
Forrás: X

Egyre fejlettebb eszközöket vetnek be

Májusban legalább két másik illegális kriptofarm elleni akciót hajtottak végre Paraguayban az egyiket szintén Salto del Guairá-ban , bár ezek razziák sokkal szerényebb eredményekkel zárultak.

Minden kormányzati akcióban több ügynökség, köztük a nemzeti rendőrség is részt vett.

Paraguayt a Paraná folyón lévő Itaipu gát erőművéből származó bőséges vízenergia-ellátása miatt kriptobányászati paradicsomnak tekintik. Az országnak azonban nem volt jogi alapja a kriptoműveletekhez.

A szabályozási törvényt 2021-ben terjesztették be a kongresszusba, és a szenátus a következő év júliusában fogadta el.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Kriptotörvény megvétózva, bányászati tilalom fenyeget

Az akkori elnök, Mario Abdo Benítez megvétózta a törvényjavaslatot, különösen a bányászatra vonatkozó rendelkezések ellen tiltakozva, amelyek ösztönözték a tevékenységet.

Még az ország energiaforrásai mellett is a kriptobányászat elvehetné a gyorsan fejlődő nemzeti iparágaktól az energiát, mondta. A törvényhozásban tett kísérlet a vétó felülbírálatára kudarcot vallott.

A kriptobányászat továbbra is működik Paraguayban, de egy áprilisban benyújtott törvényjavaslat fenyegeti, amely megtiltaná „a virtuális vagy kriptoeszközök létrehozását, megőrzését, tárolását és forgalmazását, valamint a kriptobányászati farmok telepítését Paraguay területén”.

A tilalom 180 napig lenne érvényben, vagy addig, amíg átfogó jogszabály nem születik, és az ANDE nem tudja garantálni a megfelelő energiaellátást.

A törvényjavaslat megemlíti az országban elharapózó illegális bányászatot.

Paraguayban továbbra is jelentős bányászati létesítmények találhatók. Az országba a Bitfarms és a Marathon Digital folytat bányászati tevékenységet.

Novemberben a Tether bejelentette, hogy szintén tervezi paraguayi bányászati létesítmények építését.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? PayPal PYUSD stablecoin érkezik a Solana hálózatra

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!