Az elmúlt hetek során ethereum ármozgása csalódást okozhatott a legtöbb befektető számára, a bitcoin és több altkoin is túlteljesítette annak ellenére, hogy erősek az Ethereum alapjai.

Elemzők most arról vitáznak, hogy a decentralizált pénzügyek (DeFi) szektora, amely jelentősen erősítette az Ethereum alapjait, idővel növelheti-e a kriptopénz értékét.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az Ethereum egyik fontos mutatója azonban most aggasztó értéket vett fel, amely azt jelezheti, hogy hosszú távú csúcsot érhetett el a kriptopénz értéke.

Ha ez beigazolódik, akkor a naponta aktív Ethereum-felhasználók kicsúcsosodásával, a token értéke is nagyot zuhanhat az elkövetkezendő hetek során.

Az értékcsökkenés ellenére nagyot ugrott az aktív felhasználók száma

Az Ethereum teljesítménye nem volt túl kecsegtető az elmúlt pár hét során, az eladók a múlt héten egy több hónap alatt kialakult árfolyamcsatorna alsó szintje alá vitték az árfolyamot.

Azóta nem sikerült visszaszerezni ezt a 230 dolláron található szintet, emellett az árfolyam rendkívüli mértékben korrelál a bitcoin mozgásával.

Mindez annak ellenére zajlik, hogy hihetetlen mértékben növekedik a felhasználók száma. Az ETH napi utalásai a 2017-es bika piac óta először ismét áttörték az egymilliót.

Több fontos mutató is hasonló növekedést mutatott az elmúlt hónapok során

2017 és 2018 során nagyrészt az ICO-mánia állt az ethereum növekedése mögött, de mára a DeFi-szektor lett a meghatározó tényező, amely sokkal fenntarthatóbb rendszer, mint amilyenek az ICO-k voltak.

A Santiment kutatási platform adatai alapján a naponta aktív címek száma nemrég egy nap erejéig átlépett egy kétéves csúcsot, mintegy 486.000 címmel. Utoljára 2018 május 5-én volt ennyi aktív cím az Ethereum hálózatán.

Annak ellenére, hogy ez rendkívül sok felhasználót jelent, az ilyen mértékű növekedéseket általában az árfolyam csökkenése követi.

Az “Ape/rture” nevű, algoritmus segítségével kereskedő tréder azt írta, hogy „nehéz bizakodni az Ethereumban, ha figyelembe vesszük ezt a növekedést.”

 „Nagyon nehéz bízni az Ethereumban, miközben ilyesmi történik. Általában az aktív címek növekedése akkor történik, mikor az árfolyam elér egy csúcsot.”

Ha az elkövetkezendő hetek során nagy esést mutat ez a szám, akkor lehet, hogy tényleg elért egy csúcsot az Ethereum értéke és az elkövetkezendő hetek során nagyot eshet az árfolyam.

Olvastad már? Egy bitcoinbálna kritikával illette a bika árfolyambecsléseket

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂