Az Orosz Állami Duma pénzügypiaci bizottságának elnöke az állítja, hogy egy államilag támogatott, orosz rubelhez kötött kriptopénz kibocsátását fontolgatják – jelentette pénteken az orosz Gavarit Moszkva rádió.

 

Olvastad már? Bedőlt tokeneket promotáltak a hírességek

 

Anatolij Akszakov egy a háztartások adósságterhelésének növelésével kapcsolatos sajtókonferencián fejezte ki magabiztosságát, miszerint a kormány támogatni fog egy kriptovalutát, „de ez egy rubellel fedezett kriptopénz lesz”. A megbízott tisztázta, hogy a token egy a rubelhez 1:1 arányban rögzített, blokkláncalapú stabilcoin lesz.

Abszakov továbbá elmagyarázta a stabilcoin létrehozásának modelljét, kifejtve, hogy a kriptopénzt egy bizonyos összegű bankbetét fedez majd. A megfelelő összegű kriptoeszköz kibocsátását 1:1 arányban egy bankintézmény végzi majd. A tokeneket – lévén kriptopénzekről van szó – blokklánc-technológia segítségével hozzák majd létre.

A moszkvai Mskagency hírportál ettől függetlenül az elnökre hivatkozva azt állítja, miszerint a kriptopénzt a jegybank bocsátja ki, mivel fedezete fiat valuta lesz. Összegzésképp Akszakov megjegyezte, hogy a blokklánc-technológia implementációja a „kriptopénz” kibocsátása tekintetében „ígéretes”.

Október végén Akszakov azt állította, hogy az olyan nagy kriptopénzek, mint a bitcoin és az ethereum „sötét jövő”-re vannak ítélve, mivel semmilyen fedezetük nincs. Hozzátette, hogy ez volt az oka, amiért megváltoztatták a „Digitális pénzügyi eszközök” törvényjavaslatot, és eltávolították jogköréből a „kriptobányászat” definícióját.

Az orosz államilag kibocsátott kriptopénz, a CryptoRubel ötletét még ez év elején jelentették be. Akkor az Orosz Kriptopénz- és Blokkláncszövetség (RACIB) azt állította, hogy a tokent 2019 közepén indítják majd el.

Legutóbb azonban Szergej Glazijev, Putyin elnök egyik tanácsadója azt állította, hogy még mindig nincs előrelépés az ügyben. Megjegyezte ugyanakkor, hogy a meglévő eszközökkel „nagyon gyors” kriptopénz-kibocsátást lehetne lehetővé tenni.

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!