Három vezető dél-koreai kriptováltó nemrég a tengerentúlon is terjeszkedett. Az Upbit Szingapúrban elindította 156 kriptovalutát és 221 kereskedési párt elérhetővé tévő tőzsdéjét. A Coinone immár Máltán is kínálja szolgáltatásait, a Bithumb pedig értékpapírtoken platform indítását tervezi az Egyesült Államokban. 

Olvastad már? Fejlemények az orosz kriptóban: össze-vissza beszélnek

A Bithumb értékpapírtoken platformot indítana az USÁ-ban

A Bithumb, Dél-Korea legnagyobb kriptovaluta-váltóinak egyike október 31-én jelentette be együttműködési megállapodását az Seriesone amerikai fintech vállalattal.

Forrás: wikimedia.org

A megállapodás szerint „A Bithumb befektet a Seriesone vállalatba, a technikai fejlesztés és marketing skálázásának érdekében” – részletezte a Seriesone, majd hozzátette:

„A Bithumb és a Seriesone olyan közös vállalkozás létrehozásán dolgoznak, melynek célja egy új kriptovaluta-váltó létrehozása az Egyesült Államokban, amely a SEC, FINRA és más szabályozó szervek jóváhagyásától függően megfelelő felületet kínál értékpapírtokenek kereskedelmére.”

A Bithumb nemrég került felvásárlásra a szingapúri Bk Global Consortium által, amelyet egy plasztikai sebész vezet. A Bk Global a BTC Korea Holdingssal, a Bithumb legnagyobb részvényesével (jelen pillanatban 75,99 százalékos részesedés) kötött üzletet, hogy döntő többségű tulajdonnal rendelkezhessen.

A Seriesone a közelmúltban a dél-koreai és ázsiai műveletek vezetőjeként Kaine Kim-et, a Dél-koreai Pénzügyi Szolgáltatások Bizottságának volt igazgatóhelyettesét nevezte ki.

Működésben az Upbit szingapúri tőzsdéje

Egy másik nagy dél-koreai kriptotőzsde, a Kakao által támogatott Upbit október 30-án bejelentette szingapúri váltójának hivatalos indulását. Az új váltó vezetésével a Kakao Indonézia korábbi vezetőjét, Alex Kimet bízták meg – írja az Investor.

forrás: wikipedia.com

A Dunamu Inc. által üzemeltetett Upbit az Egyesült Államokban működő Bittrex váltó partnere. Lee Sir-goo, a Dunmore vezérigazgatója szeptemberben elmondta, hogy a Upbit a Bittrex-szel kötött partneri kapcsolatának erősítésére törekszik, ugyanis igyekszik nyitni a globális piacok felé. Hozzátette, hogy az Upbit szingapúri felülete jelenleg csak egy fiat valutát, a szingapúri dollárt (SGD) támogatja:

„A jövőben szeretnénk több fiat péznemet is elérhetővé tenni, valamint szolgáltatásunkat más délkelet-ázsiai országokra is kiterjeszteni.”

A 156 kriptovalutát és 221 kereskedési párt felvonultató szingapúri Upbit lehetőséget biztosít a BTC, ETH és USDT szingapúri dollár ellenében történő kereskedelmére. A váltót azok a felhasználók használhatják, akiknek személyazonossága megerősített.

A nyitás alkalmából minden új felhasználó november 28-ig kereskedési díjak nélkül válthat SGD ellenében kriptovalutákat és vissza. Azok az ügyfelek, akik október 29-ig regisztráltak, és megerősítették személyazonosságukat, december 27-ig élvezhetik a kedvezményt.

A Coinone elindítja a CGEX-et

A Coinone október 29-én elindította a CGEX váltót: „A CGEX egy kriptoalapú váltó, azaz nem biztosít fiat-kripto kereskedési párokat, csupán más digitális valuták ellenében kereskedhetünk kriptókkal.”

Forrás: wikipedia.org

 

A CGEX felületén a befizetések október 29-től, a kereskedelem pedig október 30-tól elérhető, és ugyanazokat a kereskedési párokat biztosítja mint a Coinone BTC Market. A tőzsde Málta központú, és díjmentes kereskedést kínál ügyfeleinek a működés első hónapjában.

 

A Coinone azt írta:

„Új globális crypto-to-crypto váltónk a Coinone új BTC piacával megosztott kereskedési jegyzékkel rendelkezik majd. A CGEX stabil likviditást kínál a befektetőknek a Coinone koreai, indonéziai és más felületeinek integrálásával.”

 

 

 

Forrás: news.bitcoin.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!