Ötmillió dollárra perli T.I. amerikai rappert egy csoport, miután a zenész FliK tokenje bedőlt – derül ki az amerikai The Blast amerikai celebhírportál által megszerzett bírósági dokumentumokból.

 

Olvastad már? A Ripple megérkezett Dubajba

 

Az említett kereset szerint 25 ember állítja azt, hogy 1,3 millió dollárt fektetettek egy „mostanra értéktelenné vált FliK Tokennek nevezett értékpapírba” – amit T.I. üzlettársával, Ryan Feltonnal promotált.

A felperesek azt állítják, hogy a tokent mindkét híresség, ezen felül szakértők is aktívan támogatták a közösségimédia-felületeken, hogy „értékkel bíró és likvid befektetés” látszatát keltsék.

A csoport szerint T.I. és Felton becsapta őket: azt állítják pénzt csalt ki tőlük, ami a token árának növekedéséhez vezetett, majd amikor az árfolyam lezuhant, mindketten leléptek. A jogi dokumentumok szerint Felton még egy új vállalatot is létrehozott, felvásárolta a FliK-et, majd azt mondta befektetőinek, hogy semmi köze hozzá.

A felperesek most legalább ötmillió dollárt követelnek a T.I.-től és Feltontól elszenvedett károk megtérítésére. A két híresség ügyvédje még nem válaszolt a The Blast-ben megjelent híresztelésekre.

A FliK még 2017 szeptemberében mutatkozott be a nagyközönség előtt, aktív támogatói között többek között ott volt a színész Kevin Hart is, aki a Twitteren keresztül promotálta a tokent. Az amerikai TMZ bulvárlap szerint a promó kampányban szintén részt vett a milliárdos Mark Cuban is – az NBÁ-s Dallas Mavericks kosárlabdacsapat tulajdonosa.

A CoinMarketCap adataiból kiderül, hogy a token árfolyama 2017. október 17-én tetőzött, amikor ára elérte a 21 dollárcentet. Egy rövid februári zuhanás után értéke lassan a semmire csökkent, a cikk írásakor pedig ez a szám 0,001 dollár.

A hírességek gyakran kapnak szerepet kriptopénzekkel kapcsolatos tevékenységekben, törekvéseik és támogatásuk azonban nem mindig sikeres. Példának okáért Ghostface Killah, egy másik amerikai rapper társalapítóként részt vett egy olyan ICO-ban, melynek célja a 30 millió dollár „összekaparása” volt. A Cream Capital-t aztán később felfüggesztették, mivel „nem voltak terveik a jövőbeli tokenértékesítésekre”.

Floyd Mayweather, a világ egyik legnépszerűbb boxolója, sportágának legjobban fizetett atlétája szintén szerepet vállalt egy ICO-ban. Még a Floyd „Crypto” Mayweather becenevet is felvette. 2018-ban aztán az általa támogatott Centra tokent a SEC csalással vádolta meg.

Itt azonban nem ér véget a lista: Hiszik vagy sem, még Johnny Depp is csatlakozott a TaTaTu közösségi szórakoztató platformot üzemeltető kriptostartuphoz. A Cointelegraph október közepén írta meg, hogy az amerikai filmsztár a TaTaTu alapítójával közösen filmek és digitális tartalmak készítésén fog majd dolgozni.

 

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!