Fantom (FTM) impulzív rally után, érdemes figyelni

-

A Fantom [FTM] 30%-os emelkedésnek volt tanúja az elmúlt hét napban a hálózat jelenlegi égési arányának csökkentésére  irányuló javaslat közzététele után.

Az FTM 0,2411 dolláron forgott a sajtó idején. Egy héttel ezelőtt az altcoin 0,19 dolláron cserélt gazdát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A 30%-os áremelkedés az FTM-et a többi eszköz, például a GMX, az APE, a CELO és az UNI fölé helyezte, amelyek 27,12%-kal, 22,23%-kal, 15,18%-kal, illetve 14,64%-kal emelkedtek.

A „dApp Gas Monetization Program” elnevezésű új irányítási javaslatával a Fantom igyekezett csökkenteni jelenlegi égési arányát.

Ezt úgy tervezte, hogy díját közvetlenül a hálózaton belüli decentralizált alkalmazásokhoz (dApps) irányítja át.

A javaslat szerint, ha ugyanezt elfogadják, a „végrehajtás a Fantom 20%-os égési arányát, 5%-ra csökkenti, és ezt a 15%-os csökkentést a bevételszerzésére irányítja át”.

Ezen túlmenően, a gas díjakkal történő bevételszerzés „jutalmazza a kiváló minőségű dApp-okat, megtartja a tehetséges alkotókat, és támogatja a Fantom hálózati infrastruktúráját”.

Forrás: tradingview.com

Jelenlegi árfolyamán az FTM májusi árszintjén forgott. Éves szinten. Az FTM 91%-ot veszített értékéből.

Ahogy a kriptovaluta piac megpróbálta visszanyerni stabilitását az FTX hirtelen összeomlását követően, az FTM árfolyama november 19-e óta emelkedő trendbe kezdett.

A napi grafikonon látható módon az FTM-felhalmozás azóta jelentősen megemelkedett.

Az elmúlt két hétben az FTM a súlyosan túladottból túlvásárolttá vált. November 19-én az FTM Money Flow Index (MFI) 6,71 ponton állt, ami hatalmas eladásokat jelez.

Azonban ahogy a bikák újra piacra léptek és felhalmozódni kezdtek, az MFI felfelé ívelt, és 76,37 szinteken állt.

Hasonló előrehaladással a Relatív Erő Index (RSI) is felemelkedett a november 19-i 38-as mélypontról, és az 50-es semleges pont fölé emelkedett.

Az FTM Directional Movement Index (DMI) azt mutatta, hogy a vásárlók ereje (zöld) 30,75-nél szilárdan meghaladta a 11,99-es vevők (piros) értéket.

Az átlagos irányindex (sárga) 26,12-nél azt mutatta, hogy a vevők erőssége olyan szilárd volt, amelyet az eladók rövid távon lehetetlennek találnának visszavonni.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a túlvásárolt csúcsok nem fenntarthatóak. Ezenkívül a jelenlegi piac súlyos volatilitása miatt a legtöbb piac az árralyból profitál.

Ezért az eladások azonnal elkezdődhetnek, amint a befektetők elkezdik a nyereségüket realizálni.


Olvastad már? A Fiat saját virtuális autószalont nyit

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Kiemelt kép: Satheesh Sankaran


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!