Ezért lehet, hogy Solana újbóli 200 dolláros látogatása az orrunk előtt van

-

A Solana (SOL) március 26-án utalt a 200 dollárra való elmozdulásra, majd a kriptopénz később 185 dollárra esett vissza.

A CoinGecko szerint a SOL értéke az elmúlt 24 órában 4,76%-kal csökkent, ami azt jelzi, hogy a felfelé ívelő pálya fenntartása küzdelmekkel teli volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azonban sikerült azonosítani a jeleket, amelyek azt mutatják, hogy a 200 dollár újratesztelésére tett kísérletek hamarosan sikeresek lehetnek. Ehhez bevontunk néhány on-chain mérőszámot.

A medvék gyengesége a bikák ereje

Az egyik mérőszám, amivel kezdtük, a Solana volumene volt. Két héttel ezelőtt a volumen meghaladta a 14 milliárdot. Ez nagyjából ugyanekkor volt, a SOL 209-re ralizott.

De ezen írás időpontjában a volumen 3,34 milliárdra esett vissza, ami a token kereskedésének masszív visszaesésére utal.

A csökkenő volumen azonban nem teljesen rossz. Jellemzően az emelkedő árfolyamokra növekvő volumen azt jelzi, hogy a rally folytatódhat.

Amikor az árfolyam mellett csökken a volumen, az azt jelenti, hogy a csökkenő trend gyengül. Ezért valószínű lehet egy felfelé irányuló fordulat.

solana
Forrás: Santiment

A SOL esetében lehetséges, hogy a következő néhány napon belül megugrik az érték. Ebben az esetben a bikák megpróbálhatják felhúzni az árfolyamot a 200 dolláros régióba.

Ha a vételi nyomás növekszik, akkor a Solana natív token újra tesztelheti az árfolyamot.

A jóslat ellenére elismerjük, hogy a potenciális rally nem biztos, hogy zökkenőmentes lesz. Ettől függetlenül a SOL még március vége előtt vagy április első napjaiban elérheti a zónát.

A jutalom a türelmeseknek jár

A volumen és az árfolyam mellett a Solana finanszírozási rátáját és az Open Interest (OI) értékét is elemeztük. A Funding Rate azt jelzi, hogy a longok fizetnek-e díjat a shortolásért, vagy éppen fordítva.

A pozitív finanszírozási ráta azt jelenti, hogy a longok fizetnek a shortoknak, míg a negatív érték azt jelenti, hogy a longok kapják a díjakat.

Ha az Open Interest nő, az azt jelenti, hogy a derivatívapiacra felvett nettó pozíciók és a likviditás növekedett. Másrészt az OI csökkenése a lezárt kontraktusok megugrására utal.

A megjelenéskor a SOL finanszírozási rátája emelkedett, ami azt jelzi, hogy a longok több pozícióval rendelkeznek. Az árcsökkenés azonban arra utal, hogy ezeket a pozíciókat nem díjazták.

solana
Forrás: Santiment

Ez jellemzően medvés következtetést eredményez. Az OI azonban ugyanebben az időszakban csökkent, ami azt jelzi, hogy a shortok agresszívak voltak.

Kereskedési szempontból az OI csökkenése az áresés mellett, a finanszírozással kombinálva azt jelzi, hogy a SOL kitörhet.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Lényegében a rövid távú kilátások arra késztethetik a SOL-t, hogy a felső ellenállásba ütközzön. Ha a következő napokban megnő a vételi nyomás, a token áttörhet minden akadályt.

Bika szempontjából a SOL megpróbálhatja újra elérni a 209 dolláros szintet. A kereskedőknek azonban résen kell lenniük, mivel a mérőszámok változásai érvényteleníthetik az előrejelzést.


Olvastad már? A Bitcoin jövője és a „boomer vagyon” szerepe

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!