Ez Ethereum frissítés megváltoztathatja az NFT szektort

-

Az egy hónappal ezelőtt bemutatott rendhagyó Ethereum Improvement Proposal (EIP) teljesen megváltoztathatja a technikai felépítést és a non-fungible tokenek (NFT) szegmensének gazdaságát.

Amellett, hogy megnyitja az utat az NFT-k új generációi előtt, a meglévő Apes és Mutants eszközrendszerét is továbbfejlesztheti.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ERC-6551 elmosja a határokat az NFT-k, az intelligens szerződések és a pénztárcák között.

A mindössze öt hete bemutatott ERC-6551 eddig nem látott lehetőségek sokaságát nyitja meg az NFT-k és a digitális identitások terén.

Erre a következtetésre jutott a The Spartan Group kockázatvállalási ága, a Spartan Labs.

Ez az EIP, amelynek társszerzője a CryptoKitties, az első kereskedelmi szempontból sikeres NFT-gyűjtemény alapítói, lehetővé teszi, hogy a non-fungible tokenek ERC-4337-képes kriptopénz-tárcákat irányítsanak.

Az NFT-k például ugyanúgy végezhetnek tranzakciókat, tárolhatnak eszközöket, és így ugyanúgy interakcióba léphetnek a DeFi protokollokkal, mint a hagyományos, nem letéti tárcák.

Az ERC-6551-alapú NFT-k lehetőségeinek köre valóban végtelennek tűnik. Az ilyen NFT-k tulajdonosa POAP-okat gyűjthet, és azokat átlátható és hamisításbiztos formában jelenítheti meg.

A decentralizált játékokban az ilyen NFT-ket játékon belüli pénztárcákhoz lehet társítani.

Ez viszont a játékosok különböző generációi számára még magával ragadóbbá teszi a játékélményt.

Web3 média, decentralizált üzenetküldés, reputációkezelés: Rengeteg új NFT felhasználási eset

A Spartan Labs kutatói számos további érdekes felhasználási esetet jeleztek az NFT-alapú tárcák számára.

A demokratikusabb tartalom monetizációs modelleknek köszönhetően végre mainstreamé tehetik a Web3 publikációs platformokat.

Aztán a decentralizált üzenetküldők felületeit is fel lehetne frissíteni ilyen NFT-kkel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kereskedők akár meg is oszthatják NFT-ik címét, hogy bemutassák PnL-jüket és kereskedési előzményeiket, és ezeket az adatokat nem lehet megváltoztatni, mivel a felfedezőkön keresztül mindenki számára láthatóak.

Ez az ERC visszafelé kompatibilis, ami azt jelenti, hogy minden meglévő NFT-t fel lehet szerelni az ERC-6551 teljes körű funkcióival.

Ez gyökeresen megváltoztathatja a globális NFT-ökoszisztéma történéseit.

Olvastad már? Az USA államadóssága meghaladja a 32 billió dollárt, ami aggodalomra ad okot

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

1 milliárd dollárnyi BNB tokent égetett el a Binance

Majdnem egy milliárd dollárnyi Binance Coin égett el, amikor a BNB Alapítvány végrehajtotta legújabb, minden eddiginél nagyobb égetését. A BNB Alapítvány nemrég jelentette be a...

A Ethereum ETF bevezetése a horizonton, Dymension és Bittensor tömeges nyereségre törekszik, míg a DTX Exchange ellopja a reflektorfényt

Vendégbejegyzés A jelenlegi piaci helyzet masszív fejlemények küszöbén áll. A sok közül a spot Ethereum ETF indítása van a csúcsponton. A Dymension (DYM), a Bittensor (TAO) és...

A Polygon a második helyen áll az Ethereum után a tokenizált eszközök piacán

A Polygon alapítója, Sandeep Nailwal szerint a Polygon immár a második helyen áll az Ethereum után, mint a legnépszerűbb tokenizációs platform. Ezt a vélményt támasztja alá...

A SHIB nekiszomorodott a hacker incidens miatt, ám a Shiba Shootout túlélte a szégyent

Míg a Shiba Inu ($SHIB) érmék értéke  az az elmúlt nap során inkább csökkent, a város új sheriffje, a Shiba Shootout ($SHIBASHOOT) már 729 ezer...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!