Az USA államadóssága meghaladja a 32 billió dollárt, ami aggodalomra ad okot

-

Az USA bruttó nemzeti adóssága először haladta meg a 32 billió dolláros mérföldkövet, felhívva a figyelmet az ország aggasztó pénzügyi pályájára, amikor a döntéshozók felkészülnek a kormányzati kiadásokról szóló újabb vitára.

Ez a mérföldkő, amelyet a pandémia előtti előrejelzéseknél korábban értünk el, a Covid-19 hatásainak kezelésére és a hosszan tartó lassú gazdasági növekedésre irányuló tömeges vészhelyzeti kiadásokat tükrözi.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Növekvő adósság és pénzügyi aggodalmak

Mind a republikánusok, mind a demokraták kifejezték aggodalmukat az ország adósságával kapcsolatban, ugyanakkor egyik párt sem mutatott hajlandóságot arra, hogy kezelje a fő mozgatórugókat, mint például a társadalombiztosítási és medicare kiadások.

Habár nemrégiben létrejött egyikoldalú megállapodás a hitelkeret két éves felfüggesztéséről, amely magában foglalja a 10 évre vonatkozó, 1,5 billió dolláros szövetségi költségcsökkentést, az ország adóssága továbbra is várhatóan meghaladja a 50 billió dollárt a évtized végére.

A gazdasági szakemberek figyelmeztetnek, hogy az adósság látványos növekedése továbbra is egy tartós probléma, amely sürgős figyelmet igényel.

Bár a hitelfizetésekkel kapcsolatos fizetésképtelenség elkerülése megakadályozza a közvetlen válságot, az ország hosszú távú pénzügyi kihívásai továbbra is aggodalomra adnak okot.

A szakértők hangsúlyozzák, hogy a társadalmi biztonsági háló programok költségeit kezelni kell annak érdekében, hogy biztosítsák az ország pénzügyi stabilitását.

A kongresszus a kiadások és adócsökkentési javaslatokkal foglalkozik

Ahogy a kongresszus elkezdi megfontolni a következő költségvetési törvényeket, a Képviselőház Költségvetési Bizottsága jelezte, hogy potenciális csökkentéseket tervez a szövetségi ügynökségek finanszírozásában, ez lépés a republikánus többség ultrakonzervatív szárnyának megnyugtatására irányul.

Ha október 1-ig nem sikerül elfogadni és összeegyeztetni ezeket a törvényeket, akkor a kormányzati leálláshoz vezethet, és ha az év végéig nem hagyják jóvá ezeket a törvényeket, akkor automatikus, 1 százalékos kiadáscsökkentés lép életbe.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Ugyanakkor a Képviselőház republikánusai megkezdték a tárgyalásokat az új adócsökkentési csomagról, ideértve az egyéni adófizetők szabványos levonásának bővítését és üzleti adókedvezményeket, hogy elősegítsék a beruházásokat, miközben korlátozzák az energiatermelési adókedvezményeket.

Azonban a javasolt jogszabály, amelyet 10 évre 80 milliárd dollárra vagy ha véglegessé válik, akkor 1,1 billió dollárra becsülnek, aggodalmat kelt a nemzeti adósságra gyakorolt hatás tekintetében.

Hosszú távú kilátások és a pénzügyi reform szükségessége

Az egyik megoldásként felmerülő lehetőség a pártokon átnyúló pénzügyi bizottság, amely a nemzeti adósság hosszú távú mozgatórugóival foglalkozna.

A szakértők szerint a kötelező kiadások növekedését és az elegendő bevétel hiányát kell kezelni a terhek enyhítése érdekében.

Előrejelzések szerint az Egyesült Államok a következő 30 évben további 127 billió dolláros adósságot halmozhat fel, és a kamatköltségek közel 40 százalékát fogják kitenni az összes szövetségi bevételnek 2053-ra.

A pénzügyminiszter, Janet L. Yellen, megvédi a Biden-kormányzat megközelítését az ország pénzügyeivel kapcsolatban, kiemelve a költségvetési hiány 3 billió dollárral való csökkentését.

Yellen asszony hangsúlyozta a középtávú kamatlábak várható csökkenését, amely segítheti az adósság terhének kezelését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ugyanakkor kritizálta a republikánusok által támogatott adópolitikát, állítva, hogy az rosszabbítaná a pénzügyi helyzetet, miközben nem lenne előnyös a dolgozó családok számára.

Az országos adósság kezelése átfogó megbeszéléseket igényel a kiadásokról, bevételről és a társadalombiztosítási és medicare programokról.

Jelentős reformok nélkül a kormány pénzügyi helyzete továbbra is aggodalomra ad okot, és lehetséges, hogy a jövő nemzedékek számára kisebb gazdasággal és nagyobb nemzeti adóssággal jár majd.

Olvastad már? Kivonul a Binance a holland kriptopiacról

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!