Az USA államadóssága meghaladja a 32 billió dollárt, ami aggodalomra ad okot

-

Az USA bruttó nemzeti adóssága először haladta meg a 32 billió dolláros mérföldkövet, felhívva a figyelmet az ország aggasztó pénzügyi pályájára, amikor a döntéshozók felkészülnek a kormányzati kiadásokról szóló újabb vitára.

Ez a mérföldkő, amelyet a pandémia előtti előrejelzéseknél korábban értünk el, a Covid-19 hatásainak kezelésére és a hosszan tartó lassú gazdasági növekedésre irányuló tömeges vészhelyzeti kiadásokat tükrözi.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Növekvő adósság és pénzügyi aggodalmak

Mind a republikánusok, mind a demokraták kifejezték aggodalmukat az ország adósságával kapcsolatban, ugyanakkor egyik párt sem mutatott hajlandóságot arra, hogy kezelje a fő mozgatórugókat, mint például a társadalombiztosítási és medicare kiadások.

Habár nemrégiben létrejött egyikoldalú megállapodás a hitelkeret két éves felfüggesztéséről, amely magában foglalja a 10 évre vonatkozó, 1,5 billió dolláros szövetségi költségcsökkentést, az ország adóssága továbbra is várhatóan meghaladja a 50 billió dollárt a évtized végére.

A gazdasági szakemberek figyelmeztetnek, hogy az adósság látványos növekedése továbbra is egy tartós probléma, amely sürgős figyelmet igényel.

Bár a hitelfizetésekkel kapcsolatos fizetésképtelenség elkerülése megakadályozza a közvetlen válságot, az ország hosszú távú pénzügyi kihívásai továbbra is aggodalomra adnak okot.

A szakértők hangsúlyozzák, hogy a társadalmi biztonsági háló programok költségeit kezelni kell annak érdekében, hogy biztosítsák az ország pénzügyi stabilitását.

A kongresszus a kiadások és adócsökkentési javaslatokkal foglalkozik

Ahogy a kongresszus elkezdi megfontolni a következő költségvetési törvényeket, a Képviselőház Költségvetési Bizottsága jelezte, hogy potenciális csökkentéseket tervez a szövetségi ügynökségek finanszírozásában, ez lépés a republikánus többség ultrakonzervatív szárnyának megnyugtatására irányul.

Ha október 1-ig nem sikerül elfogadni és összeegyeztetni ezeket a törvényeket, akkor a kormányzati leálláshoz vezethet, és ha az év végéig nem hagyják jóvá ezeket a törvényeket, akkor automatikus, 1 százalékos kiadáscsökkentés lép életbe.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Ugyanakkor a Képviselőház republikánusai megkezdték a tárgyalásokat az új adócsökkentési csomagról, ideértve az egyéni adófizetők szabványos levonásának bővítését és üzleti adókedvezményeket, hogy elősegítsék a beruházásokat, miközben korlátozzák az energiatermelési adókedvezményeket.

Azonban a javasolt jogszabály, amelyet 10 évre 80 milliárd dollárra vagy ha véglegessé válik, akkor 1,1 billió dollárra becsülnek, aggodalmat kelt a nemzeti adósságra gyakorolt hatás tekintetében.

Hosszú távú kilátások és a pénzügyi reform szükségessége

Az egyik megoldásként felmerülő lehetőség a pártokon átnyúló pénzügyi bizottság, amely a nemzeti adósság hosszú távú mozgatórugóival foglalkozna.

A szakértők szerint a kötelező kiadások növekedését és az elegendő bevétel hiányát kell kezelni a terhek enyhítése érdekében.

Előrejelzések szerint az Egyesült Államok a következő 30 évben további 127 billió dolláros adósságot halmozhat fel, és a kamatköltségek közel 40 százalékát fogják kitenni az összes szövetségi bevételnek 2053-ra.

A pénzügyminiszter, Janet L. Yellen, megvédi a Biden-kormányzat megközelítését az ország pénzügyeivel kapcsolatban, kiemelve a költségvetési hiány 3 billió dollárral való csökkentését.

Yellen asszony hangsúlyozta a középtávú kamatlábak várható csökkenését, amely segítheti az adósság terhének kezelését.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ugyanakkor kritizálta a republikánusok által támogatott adópolitikát, állítva, hogy az rosszabbítaná a pénzügyi helyzetet, miközben nem lenne előnyös a dolgozó családok számára.

Az országos adósság kezelése átfogó megbeszéléseket igényel a kiadásokról, bevételről és a társadalombiztosítási és medicare programokról.

Jelentős reformok nélkül a kormány pénzügyi helyzete továbbra is aggodalomra ad okot, és lehetséges, hogy a jövő nemzedékek számára kisebb gazdasággal és nagyobb nemzeti adóssággal jár majd.

Olvastad már? Kivonul a Binance a holland kriptopiacról

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!