Ez a technikai mutató megjósolta a bitcoin aljat

-

A bitcoin ára láthatóan teljesen szabálytalanul mozog. Ennek az az eredménye, hogy senki sem tudja pontosan előre jelezni az alakulását.
Ezt bizonyítja az is, hogy a március 12-i eséskor közel egy milliárd dollárnyi pozíció került likvidálásra a BitMEX-en, és más platformokon is.
Ennek ellenére vannak adatok és trendek, amelyek hosszú időtávon viszonylag pontosak tudnak lenni.
Ez alapján van egy indikátor, amely a múltban eddig megbízhatóan működött, és amely most azt mutatja, a lokális csúcson vagyunk, a ralinak vége.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Feljebb nem megyünk

Mikor ’18 végén a BTC 3150 dollárig esett, sok elemző gondolta, hogy még mélyebbre megyünk, akár 2000-ig is. Mindenesetre utólag visszatekintve az lett a közmegegyezés, hogy az a szint volt az alj.
Ezt egy indikátor is megerősítette. Egészen pontosan az a technikai mutató, amely az átlagos bányászati cash-flow arányt mutatja.
Ezzel lehet követni, hogy mekkora árfolyam kell a bányászat nyereségességéhez, és 2018 decemberében ez 3000 dolláron állt. Ez a mutató 2019 végén is megerősítést nyert, amikor a lokális aljat 6400 dolláron érte el a bitcoin.
Az ismert kereskedő, Byzantine General felhívta a figyelmet arra, hogy ez a szint most ellenállásként funkcionál.
https://twitter.com/ByzGeneral/status/1251470586594897925?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1251470586594897925&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fthis-level-marked-bitcoins-3000-bottom-now-its-marking-the-local-top%2F
Ha pedig a mozgás követi a történelmi mintázatot, akkor eszerint a bitcoin elérte a lokális tetőt. Így kimondhatjuk, hogy a rali sajnos véget ért, egyelőre.
Egy másik kereskedő, Yadox szintén ezt a 7900-8100 közötti szintet emeli ki, mint „kifejezetten érdekeset”, amely most komoly ellenállást fejt ki az árfolyamra.
Ebben a régióban sok fontos technikai indikátor jelent most meg, több mozgóátlag, Fibonacci szint, és trendcsatornák is.

A hosszú távú trend mégis bikás

A bitcoin esetében kirajzolódó hosszú távú trend az elemzők szerint is kifejezetten pozitív, még ezen mutatók ellenére is.
25 napunk van a felezésig, és a bitcoin ára a profitos bányászathoz szükséges szint alatt van. Mikor ezt utoljára láttuk 2016-ban, a rákövetkező 18 hónapban 2700%-os emelkedésnek lehettünk a tanúi.

Ezenkívül már maga az az egyszerű tény, hogy a bitcoin blokkjutalma feleződik, sokakat meggyőz az emelkedésről.
A PlanB által is rendszeresen felemlegetett stock-to-flow arány alapján a bitcoin ára pedig egyenes arányban áll a rendelkezésre álló készlettel.

Olvastad már? PlusToken 2.0? Ismét milliókat szedett össze ez Bitcoin-ponzi

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!