70%-al növekedtek a bitcoin ATM-ek világszerte

-

A bitcoin-ATM-ek száma világszerte folyamatosan növekedett az utóbbi években. Ez a tény azt sugallja, hogy egyre nagyobb a felhasználók érdeklődése.

Növekszik a BTM-ek száma

A BTM néven is ismert bitcoin-ATM-ek szinte minden nagyobb városban megjelentek már, a biztonságos menedéket kínáló eszköz iránti kereslet pedig továbbra is növekszik.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Coin ATM Radar adatai szerint a múlt éven például 70%-os növekedés történt a BTM-ek globális számában.
Ma már több mint 7600 automata pénzkiadó került szétszórásra szerte a világban, egyszerű és gyors módját biztosítva ezzel a bitcoin megvásárlására és eladására.

Forrás: Coin ATM Radar

Múlt hónapban pedig már Nigériában is megjelent egy ilyen gép, válaszul az országban tapasztalható, a blokklánc-technológia iránt való növekvő érdeklődésre. A Blockstale BTM, az afrikai ország kioszkjának üzemeltetője további
30 új BMT-et állítana szolgálatba, hogy ilyen téren a kontinens élvonalába kerüljenek.
Daniel Adekunle, a Blockstale BTM vezérigazgatója elmondta:

„A kriptopénzeket Nigériában érintő mindenféle jogi bizonytalanságok ellenére az ország lakosai Afrika legnagyobb kriptokereskedőinek számítanak… Bízunk abban, hogy ez a remek innováció továbbépíti a gazdaságunkat, és lehetőségeket nyitnak meg a fiatalok és más üzlettulajdonosok előtt.”

Az USA vezeti a listát

Míg Afrikában az összes BTM kevesebb mint 1 százaléka üzemel, addig a bolygó nyugati féltekéje vezető szerepben marad a maga 80 százalékos teljesítményével.
És valóban, az Egyesült Államok több mint 5000 bitcoin-ATM-mel rendelkezik országszerte, számos szolgáltató pedig jelentős növekedésről számolt be a tranzakciós volument illetően.
Marc Grens, a DigitalMint társalapítója elárulta, hogy még a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások ellenére is a cége jelentős új és már meglévő felhasználói forgalmat bonyolít le.
Mindeközben a LibertyX is végre hozzáfoghatott saját BTM-jeinek terjesztéséhez, melynek köszönhetően 1000 új géppel gyarapodott a már meglévők száma az elmúlt 2 hónapban.
Chris Yim, a LibertyX társalapító-vezérigazgatója ezt mondta:

„A nulláról indulva már több száz ATM-et állítottunk szolgálatba, kevesebb, mint 1 hónap alatt. [Ezen felül, a tranzakciós volumen” szinte visszaállt a COVID-19 előtti szintre. Április 15-én volt az eddigi legnagyobb napi forgalom, vagyis azon a napon, amikor az adófizetők megkapták a stimulusra szóló csekkjeiket.”

Forrás: Arcane Research

A bitcoin-ATM-ek népszerűségének növekedése mindig is együtt járt a Bitcoinnal kapcsolatos Google-keresések számával. Ez aztán hiteles képet festett a vezető kirptopénz iránti lakossági keresletről.
Mivel a különféle kriptováltóknál és befektetőknél csücsülő több mint 3 milliárd dollárt érő stabilkoinok arra utalnak, hogy a globális pandémia optimistán fog hatni a kriptopénzekre, még az is lehet, hogy a bitcoin egy masszív lendület után bika piacba lép – legalábbis Joe007, a Bitfinex vitathatatlanul legnagyobb bálnája szerint.

Olvastad már? Hatalmasat ugrott etherutalások forgalma, mi ennek az oka?

Forrás: cryptoslate.com
Kiemelt kép: Hannu Makarainen
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!