Európában terjeszkedik a Robinhood

-

A Robinhood kereskedőapp 25 kriptopénzt tesz elérhetővé a jogosult európai felhasználóknak, erről tett bejelentést a cég szóvivője a hét második felében.

A cég alig pár héttel ezelőtt lépett be az angol piacra a részvénykereskedelmi szolgáltatásaival, most pedig újabb területeken jelenne meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Oliver McIntosh, a Robinhood kommunikációs menedzsere a sajtó kérdéseire válaszolva elmondta, hogy a cég jelentős európai terjeszkedést tervez, ennek pedig a kriptokereskedés is a része.

Az európai piacok kiemelt jelentőségűnek számítanak a kereskedőcég számára, a Robinhood pedig kifejezetten örül annak, hogy az öreg kontinens országai innovatívan állnak hozzá az iparághoz, és megfelelő törvényeket alkottak a szektor működésének a biztosításához.

Az Európai Unióban a jogalkotók egy mindenre kiterjedő törvénycsomagot hoztak létre, amelyet MiCA néven ismer a szakma, és amely egyértelműen meghatározza a digitális eszközök iparágának a működését, az elvárásokat, kötelezettségeket.

A szakmai szereplők többsége úgy véli, ezzel olyan gazdasági környezetet tudnak teremteni az EU országai, amely elősegíti az iparág növekedését.

„A Robinhood küldetése mindig is a pénzügyek demokratizálása volt, a kriptós szolgáltatások elindítása az európai felhasználóink számára pedig egy jelentős lépés ezen az úton. A jelenlegi fókusz az európai kriptokereskedési üzletág elindítására összpontosul, de további részleteket egyelőre nem tudunk erről elmondani.”

Az eddig megosztott információk alapján az EU-ban debütáló appban a felhasználók egyelőre jutalékmentesen kereskedhetnek, és minden hónap végén a kereskedési volumenük bizonyos százalékát jutalomként megkapják, bitcoinban kifizetve.

Az átláthatóság jegyében a tervek szerint az app kijelzi majd a spread, a vételi és az eladási ár közti különbség mértékét, valamint azt is, hogy egy-egy ügylet esetében a platform mekkora jutalékot von le.

Mcintosh elmondta, a Robinhood számos kriptováltóval működik együtt, így kifejezetten kedvező árakat tudnak biztosítani a felhasználóik számára, alacsony díjak mellett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Robinhood elsőször novemberben jelentette be, hogy Európában kezdenek terjeszkedni, miután az USA esetében felfüggesztették a kriptós szolgáltatásaikat.

Az amerikai törvények miatt, pontosabban azok használhatatlanságának a következményeként a Robinhood nagyjából fél éve vonult ki az amerikai kriptopiacról.

Olvastad már? ChatGPT: Valóra válhat az 50 ezer dolláros Bitcoin még 2023-ban?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 03.04.

Prémium Ripple (XRP) A Ripple (XRP) szombaton új 2024-es csúcsra, 0,65 dollárra emelkedett, majd hétfő kora reggel kisebb visszaesést szenvedett 0,63 dollárra. A SEC kontra Ripple per fejleményei...

A ChatGPT ezeket a kriptókat nevezte meg a 2024-es bikafutás legnagyobb nyerteseiként

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenlegi kedvező forgatókönyve közepette a Bitcoin erős teljesítményt mutatott, megtartva 62 ezer dollár feletti értékét. A folyamatban lévő rally ellenére a kriptopiac enyhe lassulást...

Az Ethereum alapítója szerint a kriptoipar kezd erőre kapni

Joe Lubin, az Ethereum egyik alapítója az ETHDenver konferencián tartott beszédében úgy fogalmazott, hogy a kriptoipar fontos szerepet fog játszani a jövőben, és a dolgok...

Hitelrontási pert indít a Tether a Wall Street Journal ellen

A Wall Street Journal egy cikkében összefüggésbe hozta az USDT stablecoin kibocsátóját, a Tethert, és a Bitfinex tőzsdét számos illegális tevékenységgel köztük csalással, pénzmosással, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!