ETH ETF-jóváhagyás: sokan hosszútávra terveznek

-

Fordulópont volt 2024. május 23. a kriptopiac történetében: az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet jóváhagyta az azonnali Ethereum ETF-ek bejegyzését.

A Binance az ezt megelőző néhány nap piaci dinamikáját vizsgálta meg, megállapítva, hogy a bikapiaci tendenciák mögött már nem egyszerűen gyors profitszerzési célok álltak, hanem hosszútávú, sokszor intézményi elköteleződés, ami a kriptoeszközök egyre szélesebb körű adoptációjára utal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az amerikai képviselőházban 2024. május 23-án a technológiai innovációt erősítő törvényt fogadtak el. Ezzel egyidőben a SEC (az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete) jóváhagyta az azonnali Ethereum ETF-ek alapítását.

Ez utóbbi azt jelenti, hogy az USA-ban az Ethereum – a Bitcoin mellett – felkerült a „commodity-based trust” részvények listájára, vagyis innentől kezdve az Ethereumra a SEC kvázi „árucikként” tekint.

Az elemzők szerint ezzel megnyílt az út ahhoz, hogy más kriptoeszközök is hasonló elbírálásban részesüljenek, így a döntés nagy lépés volt a teljes kripto-ökoszisztéma elfogadtatásának irányában.

Már a döntést megelőzően – amikor a Bloomberg közzétette az elemzését a várható engedélyezésről és annak következményeiről – megindult felfelé az Ethereum árfolyama.

Május 20-án az ETH a 3,080 dolláros szintről hirtelen 3,910 dollárra emelkedett, majd a rákövetkező napokban 3,950 dollárig ment fel, még mindig elmaradva a 2021 novemberi, 4,800 dolláros csúcstól.

eth

Ezzel párhuzamosan, a kedvező hírek hatására, az ETH tranzakciós volumene is meglódult: a CryptoQuant adatai szerint a tranzakciószám a május 20-i 6,6 millióról május 28-ra, 48%-os bővüléssel, 9,8 millióra emelkedett.

A CryptoQuant elemzése azt is feltárta, hogy a háttérben nemcsupán a gyors profitszerzés állt.

A keresletet jórészt az állandó tulajdonosok (Permanent Holders) támasztották, akiknek nem terve azonnal túladni az eszközön – ők egyedül több mint 100,000 ETH-át vásároltak május 20-án, ami 2023 szeptembere óta nem látott, kiemelkedő érték.

A bikapiaci tendenciát támasztja alá a nyitott pozíciók számának emelkedése is a határidős piacon.

Május 20-án órák alatt 2,8 millióról 3,2 millió ETH-ra emelkedett az Ethereum nyitott pozícióinak értéke a származtatott eszközök piacán, ami az egy adott kontraktusban lévő aktív pozíciók számát jelzi.

A Binance a saját platformján rekord mennyiségű kereskedelmi aktivitást regisztrált az ETH-val összefüggésben.

A Net Taker Volume, ami a vásárlási és eladási volumen különbözetét mutatja, jelentős mértékben megugrott május 20-án, ugyanis sok Binance-felhasználó hosszú ETH-pozíció mellett kötelezte el magát.

Mindezeken túl, egyetlen gyertyán belül, a Taker Buy összeg 530 millió dollárral múlta felül a Taker Sell összegét.

A Net Taker Volume ábrán ezt a dinamikát egy emelkedő zöld oszlop jelzi a jobb szélen, amit egy nagyon rövid piros Taker Sell oszlop kísér lefelé mutató iránnyal.

eth

Ugyancsak jelentős volt az Ethereum beáramlása a Binance-re ebben az időszakban. Május 21-én, a Binance platformjára nettó 145,777 ETH érkezett, ami 2023 májusa óta a legmagasabb érték, és a következő napokban is erőteljes maradt a beáramlás.

A bővülést ráadásul nem csupán a lakossági kereskedők váltották ki. Május 19. és május 23. között, amikor a SEC jóváhagyása megtörtént, a Binance-en 80%-kal nőtt az intézményi befektetők regisztrációja, ami szintén azt támasztja alá, hogy az Ethereum, és vele együtt más kriptoeszközök egyre szélesebb körű elfogadottságnak örvendenek az intézmények körében.

eth

Az ETH iránti érdeklődés élénkülése arra is rávilágított, hogy a kriptoközösség nagyon megbízik a Binance-ben, amelyet különösen akkor részesít előnyben, ha a piacon fontos események zajlanak, és a kereskedési aktivitásukat szeretnék fokozni.

Richard Teng, a Binance vezérigazgatója így üdvözölte az azonnali ETH ETF-ek jóváhagyását a kriptoközösségen belül:

Ez egy rendkívüli fejlemény, ami azt jelzi, hogy a digitális eszközök még szélesebb körben számíthatnak elfogadottságra a hagyományos pénzügyi rendszeren belül, elsősorban egy olyan nagy hatással bíró piacon, mint az Egyesült Államoké. A digitális eszközök kereskedelmét támogató ETF-ek piaca ezzel egy újabb lökést kapott. Abban reménykedünk, hogy ez a lépés újabb, az elfogadás irányába mutató szabályozói döntésekhez fog vezetni, amely kikövezi az utat digitális eszközök – ETH, BTC vagy egyéb kriptovaluták – teljeskörű, globális adaptációjához.”

A Binance a fejleményekre, a lakossági és intézményi befektetőknek a törvényi változásokra adott reakcióira úgy készül fel, hogy tovább erősíti a bizalmat az infrastruktúra iránt, amely biztosan képes kiszolgálni a gyorsan bővülő felhasználói kör által támasztott növekvő keresletet.

A Binance-ről 

A Binance a világ vezető blokklánc ökoszisztéma és kriptovaluta infrastruktúra szolgáltatója, amelynek pénzügyi termékei közé tartozik a legnagyobb volumenű digitális eszköztőzsde.

A világszerte milliók bizalmát élvező Binance platform elkötelezett a felhasználók pénzügyi szabadságának növelése mellett, a kriptotermékek és – ajánlatok széles körű portfóliójával rendelkezik, beleértve a következőket: kereskedés és pénzügyek, oktatás, adatok és kutatás, befektetés és inkubáció, decentralizációs és infrastrukturális megoldások, társadalmi edukáció. További információkért látogasson el a következő weboldalra: https://www.binance.com

Olvastad már? Vége az XRP-nek és az ADA-nak? A szakértők bikásak a MTAUR emelkedésére!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!