Esik a BTC ára, mivel a fogyasztói árindex (CPI) adat magasabb a vártnál.

-

A Bitcoin lesüllyed a hírre, hogy a fogyasztói árindex inflációja meghaladta a várakozásokat. 

A negyedik, 75 bázispontos kamatemelésre ennek köszönhetően nőtt az esély.

A Bitcoin ára 3%-kal csökkent, miután megjelent a szeptemberi fogyasztói árindex (CPI) adat, amely 8,2%-os éves inflációt mutatott.

Ez rosszabbul alakult a várt 8,1%-os kamatnál, ami tovább növelte a medvepiac elhúzódásától való félelmet, miközben növelte a nyomást a további kamatemelések iránt.

Az erős amerikai foglalkoztatási jelentés rávilágított, hogy a gazdaság lehűtésére tett erőfeszítések nem szűrődnek át.

A mai fogyasztói árindex-adatok további nyomást helyeznek a Fed-re, hogy haladjon előre a hawkish napirendjével.

Míg a fogyasztói árindex a vártnál rosszabb volt, a JP Morgen szerint a 8,3% feletti növekedés „nagy gondot okozna a tőzsdének”.

Kiterjedten ez más kockázatot jelentő eszközökre is vonatkozna, beleértve a kriptovalutákat is.

Bitcoin likvidációs diagramm. Forrás: coinglass.com

A teljes kriptovaluta-piaci plafon nettó kiáramlása összesen 12,75 milliárd dollár volt.

A sajtó idején az iparág piaci kapitalizációja 911,14 milliárd dollár volt, ami 1,45%-os csökkenést jelent az elmúlt 24 órában.

A Bitcoin piaci kapitalizációja 0,5%-kal, 365,65 milliárd dollárra esett a beszámolási időszak során 367 milliárd dollárról

Az Ethereum piaci kapitalizációja 159,16 milliárd dollárról 1,05%-kal 157,7 milliárd dollárra csökkent.

Forrás: tradingview.com

Az elemzők úgy vélik, hogy a Bitcoin 30 napos realizált volatilitása tovább süllyedt, és elérte az 52%-ot, miután hónapokig 64%-on állt éves szinten.

Ugyanakkor a Bitcoin kereskedési volumene az 50 milliárd dollár alá süllyedt, miután az év elején 100 milliárd dollár felett állt.

helyzet miatt a legtöbb kriptobefektető elzárkózott a helytől, és elkerülte a napi kereskedést.

Az elnyomott piac közepette a volatilitás lehűlt, ahogy a történelmi spekulációk elhalványulni látszanak.

Ezen túlmenően, mivel a Bitcoin hetek óta a 20 000 dolláros szint körül konszolidált, a trend néhány piaci szereplőt arra késztetett, hogy azt feltételezzék, hogy az eszköz elérte a mélypontot.

Eközben az eszköz 18 700 dolláron forgott, ami az elmúlt 24 órában csaknem 2%-ot zuhant.


Olvastad már? TRON (TRX) „rally” ezen a héten

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

A természetvédelmi fókuszú kriptó hatalmas sikerei

A Chimpzee ($CHMPZ) projektje nem csak más szemmel néz a környezetvédelemre, de benne rejlik a pénzügyi megtérülés lehetősége is. Fogja a blokklánc technológiát, és egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!