Blokkláncos biztonsági alkalmazást vezet be a Samsung

-

Az elektronikai óriás bejelentette, hogy blokklánccal működő biztonsági protokollt vezet be okoseszközeihez.

A Knox Matrix névre keresztelt rendszer célja, hogy növelje a több eszközzel rendelkező hálózatok biztonságát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az egyes okoseszközök folyamatosan figyelik a többit, és a belépési feladatok egyszerűsítése érdekében megosztják egymással a hozzáférési adatokat.

A blokklánc-technológiát napról napra egyre több felhasználási területre hasznosítják, többek között a biztonságra és a bizalomra épülő alkalmazásokban is.

A közelmúltban tartott Samsung fejlesztői konferencián mutatták be a Knox Matrix névre keresztelt rendszert, amely a Samsung jelenlegi biztonsági intézkedéseinek a megújulását képviseli.

Bár a vállalat kevés részletet árult el, és nem magyarázta el a rendszer belső működését, azt azonban kifejtette, hogy a megoldásuk összekapcsolja a hálózaton elérhető különböző okoseszközöket, hogy „többszintű kölcsönös ellenőrzéssel” növelje a biztonságot.

Például, hogy egy másik okoseszközzel, akár egy tévével vagy egy intelligens klímaberendezéssel összekapcsolt telefon használata biztonságosabbá teszi ezeket az eszközöket attól, hogy bármilyen fenyegetés veszélyeztesse őket.


A kompatibilitás a lényeg

A vállalat szerint a Knox Matrix a bejelentkezési feladatokat is egyszerűsíti az egész otthoni hálózaton, mivel a bejelentkezési állapotot automatikusan szétosztja a csatlakozásni kívánó eszközök között.

Ezzel egyidejűleg azonban megvédi az érzékeny információkat a hálózatban lévő többi eszközzel szemben.

A közlemény azt is megjegyzi, hogy függetlenül attól, hogy a Samsung készülékei Android, Tizen vagy más operációs rendszeren alapulnak, a Samsung Knox Matrix képes lesz egységes biztonsági szolgáltatást biztosítani.

A rendszer bevezetésének időpontját és specifikációit a Samsung nem közölte.

A cég eddig is aktív volt a kifejezetten blokklánc- és kriptovaluta-alapú környezetekhez létrehozott hardveres biztonság terén.

A vállalat már 2019-ben olyan pénztárcát épített be a népszerű okostelefonjába, a Samsung Galaxy S10-be, amely a privát kulcsok hardveres védelmével rendelkezett.

Az akkoriban alkalmazott, Knox nevű biztonsági megoldás a Samsung által most bemutatott rendszer előfutára.

A vállalat az NFT-szektor területén is jelen van, augusztusban hat különböző céggel együttműködve hozta létre saját, Galaxy márkájú NFT ökoszisztémáját.

Olvastad már? Esik a BTC ára, mivel a fogyasztói árindex (CPI) adat magasabb a vártnál.

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!