A Harkivi Művészeti Múzeum új NFT-kollekciót indít

-

Ahogy a web3 iparág bővül, az NFT-k felhasználási módjai is tovább fejlődnek.

Azonban még a művészeti területen belül is új utakon indulhatnak el az alkotók, mint például egy ukrán múzeum esetében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Harkivi Művészeti Múzeum október 13-án jelentette be, hogy a „Művészet határok nélkül” NFT gyűjteménye már elérhető a Binance NFT piactéren.

A múzeum gyűjteményéből 15 műtárgyat adnak ki tokenizálva, a bevétel pedig a múzeum finanszírozására és Ukrajna kulturális örökségének megmentésére lesz fordítva.

A múzeum az egyik legrégebbi Ukrajnában, közel 25 000 képzőművészeti alkotással, ukrán, és a világ minden tájáról származó művészek alkotásaival.

Albrecht Dürer, Georg Jacob Johann van Os, Ivan Aivazovszkij, Simon de Vlieger és mások művei szerepelnek az NFT gyűjteményében.

Lisa He, a Binance NFT vezetője elmondta, hogy a konfliktusok idején, amikor az adományozók biztonságos és biztos módot keresnek a pénzadományozásra, az NFT-k megoldást nyújthatnak.

„Az NFT-k nyugalmat és biztonságot nyújtanak az adományozóknak, mivel minden tranzakciót a blokklánc technológián regisztrálnak. Az NFT-ken keresztül valamennyi adományt nyomon követik, és ezt nem lehet megváltoztatni vagy törölni.”

A Binance képviselője azzal folytatta, hogy a blokklánc átláthatósága azt is lehetővé teszi az adományozók számára, hogy tudják, a pénzösszegek elérték-e a kívánt célt.

A múzeumok a múltban már használták az NFT-ket a művészet digitalizálásának eszközeként, például az antwerpeni Szépművészeti Királyi Múzeum, amely tokenizálta gyűjteményének egy több millió eurós értékű darabját.

A művészetet még a metaverzumban is megjelenik, mint például amikor Frida Khalo családja egy eddig soha nem látott darabot hozott el magángyűjteményükből a Decentralandba.

Mindeközben Harkiv városában heves harcok dúlnak az Ukrajna és Oroszország között zajló konfliktusban.

Ezért a gyűjtemény hasznossága nem kérdéses, hiszen a múzeumot jelenleg a megsemmisülés veszélye fenyegeti, mint például az iraki Nemzeti Múzeum hírhedt kifosztásakor, 2003-ban Bagdadban.

Lisa He szerint a születőben lévő NFT technológia és az ukrán kulturális örökség kombinációja támogatni fogja a kultúra és a történelem újjáépítését a való életben.

Az NFT-ket már eddig is a segítségnyújtás és az ellenállás eszközeként használták Ukrajnában ezekben a viharos időkben.

Egy NFT árverés bevételét a konfliktusban megsérült fizikai műemlékek helyreállítására fordították.

Az ukrajnai Digitális Átalakulás Minisztériuma még saját digitális NFT-múzeumot is indított, hogy dokumentálja és megőrizze a konfliktus főbb eseményeinek idővonalát.

Lisa He elmondta, hogy a Binance továbbra is támogatni fogja azokat az NFT-projekteket, amelyek gyakorlati megoldásokat hoznak létre különböző társadalmi problémákra, beleértve Ukrajna kulturális örökségének megőrzését is.


Olvastad már? Felrobbant a Huobi token árfolyama

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett. A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!