A Mastercard mindennapi eszközzé tenné a kriptót

-

A kártyacég több tényezőt is megnevezett, amelyek segítségével a kriptopénzek ugyanolyan egyszerűen használhatóvá válhatnak, mint ma a kártyás fizetés.

Raj Dhamodharan, a Mastercard blokkláncos kezdeményezéseiért felelős igazgatóhelyettese megosztotta a véleményét, hogy szerintük mi várható a területen a jövőben.

„A digitális eszközök, mint a kriptopénzek vagy a jegybanki digitális valuták potenciálisan átalakíthatják a pénzszektor infrastruktúráját. Az NFT, a blokkláncos játékok, vagy éppen a metaverzum átalakíthatja a fogyasztók vásárlási, és akár a kommunikációs szokásait is. Nemsokára a digitális pénzekkel való fizetés ugyanolyan problémamentes folyamat lehet, mint ma a kártyás fizetés.”

Dhamodharan öt területet nevezett meg, amelyre a cég nagyobb figyelmet fordít. Az első ilyen a kriptopénzes bankkártyák kiadása.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Mastercard világszerte több tucat ilyen kezdeményezést hirdetett már ki. Az USA esetén a Gemini tőzsdével együttműködve adnak ki kártyát, amelynél különböző jutalmakat lehet kapni, kriptopénzben.

Argentínában a Binance közreműködésével előre feltöltött bankkártya érhető el.

Európában pedig hamarosan akár NFT-képeket is rakathatunk a fizikai kártyákra, személyre szabva azokat.

A második terület a kriptós szolgáltatásokat fedi le. A Mastercard jelenleg is biztosít kiberbiztonsági, digitális azonosítási, tanácsadási és banki szolgáltatásokat több tízezer intézményi partnere számára.

A tisztviselő elmondása alapján ugyanezeket a kriptós vállalatok és kártyakibocsátók részére is elérhetővé teszik.

A cég a tervek szerint tovább bővíti a blokkláncos kapacitásait, ennek jegyében felvásárlásokba is kezdett, és tavaly a Cyphertrace is az égiszük alá került.

A csapat segítségével új monitoring terméket terveznek a piacra dobni, Crypto Secure néven.

A harmadik terület a fizetési megoldásokat tömöríti, a Mastercard már több érdekelt vállalkozással társult.

A Paxos, Circle, Evolve, Uphold megoldásaival egyszerűen lehet konverziót végezni a kriptopénzek és a hagyományos valuták között, így még jobban tudják támogatni a kriptoiparban tevékenykedő partnereiket.

Ezzel kapcsolódik össze a negyedik terület is, amely a Mastercard saját kriptopénzes termékeit jelenti.

„A növekedési terveink között szerepel egy másik fontos cél, mégpedig az, hogy saját, Mastercard által kiadott digitális eszközöket is biztosíthassuk a saját hálózatunkon az ügyfeleink számára. Ezekről már osztottunk meg terveket, és a munka jelenleg is zajlik, nem állt meg.”

A metaverzum és az NFT adja az ötödik fontos területet, így ebből a szektorból sem akar kimaradni a cég.

A Coinbase felhasználói már vásárolhatnak NFT-ket Mastercard kártyával fizetve.

Dhamodharan úgy fogalmazott, hogy a vállalat már most is egy globális fizetési hálózatot üzemeltet, amely megbízhatóan működik, és amely lehetővé teszi a fizetést akár néhány mozdulattal.

„A kriptoiparnak pedig pontosan egy ilyen hálózat kell, hogy megérkezzen a következő millió vagy milliárd felhasználó. Mi egyértelműen ezekre a területekre fókuszálunk, hogy még több ember számára hozzáférhetővé tegyük a kriptót, támogassuk az innovációt, és segítsük a fejlődést.”

Olvastad már? Felrobbant a Huobi token árfolyama

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!