Bank of China: a digitális jüan tranzakcióinak volumene átlépte a 14 milliárd dollárnyi szintet

-

A világ legnagyobb CBDC-kísérleti projektje az állampolgári fizetések és a határokon átnyúló műveletek bővítésére készül Hongkonggal.

A kínai központi bank digitális valuta (CBDC) projektje a kísérleti fázis során elérte a közel 14 milliárd dolláros, azaz 100,04 milliárd jüannyi végrehajtott tranzakciót.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezzel a digitális jüan, az e-CNY a világon a legszélesebb körben elfogadott CBDC.

Amint arról a Bank of China október 10-én a hivatalos WeChat-oldalán közzétett bejegyzésben beszámolt, a nyár végére a CBDC kísérleti keretein belül 15 tartományban végrehajtott tranzakciók száma elérte a 360 milliót.

A poszt szerint már több mint 5,6 millió kereskedőüzlet támogatja a digitális jüant mint törvényes fizetőeszközt.

A kísérleti projekt egyes állami intézmények körében is bővül, és az állampolgári fizetések széles körére terjed ki:

„Több e-kormányzati szolgáltatási platform is megnyitotta a digitális renminbi fizetési szolgáltatásokat, támogatva az online és offline csatornákat a különböző közüzemi kifizetések lebonyolítására, a digitális renminbi felhasználásával. Ezek adó-visszatérítési alapok, a havi egészségbiztosítás kifizetésére szolgáló speciális alapok, a rászorulók megsegítésére szolgáló alapok, valamint a „speciális, különleges és új” vállalkozástámogatási alapok stb.”

A pénzügyi szabályozóhatóság megosztotta a projekt fejlesztésére vonatkozó terveit, amelyek között szerepel a Hongkong és Kína közötti határokon átnyúló fizetések elindítása, a többoldalú határokon átnyúló lehetőség aktív feltárása a Nemzetközi Elszámoló Bankkal együttműködve, valamint a „kis összegek anonimitása és a nagy összegek nyomon követhetősége” elvének követése a felhasználók személyes adatainak védelme érdekében.

A 2020 áprilisában indított első CBDC-kísérletek révén a kínai központi bank célja, hogy végül a készpénzt a digitális jüannal váltsa fel.

2022 szeptemberében olyan terveket osztottak meg, mely szerint az ország négy tartományára, köztük Guangdongra is kiterjesztik az e-CNY bevezetését (korábban csak külön városokban futott a pilot).

Érdekes módon a Bank of China 2022 januárjáig mintegy 13 milliárd dollár (87,5 milliárd jüan) értékű tranzakcióról számolt be – a frissítéssel ez azt jelentheti, hogy az elmúlt hét hónapban az új tranzakciók teljes összege nem haladta meg az 1 milliárd dollárt.

Olvastad már? TRON (TRX) „rali” ezen a héten

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!