Hírek

Emelkedéssel töltheti a hétvégét a bitcoin?

A bitcoin legutóbbi rallyja mintegy 5%-os emelkedést hozott a piacon.

A bitcoin árfolyama az adatok szerint 40 000 dollár fölé került, 42 000 dollár alatti csúcsra.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A legnagyobb kriptopénz, amelynek piaci kapitalizációja 781 milliárd dollár a jelenlegi 41.629 dolláros árfolyam mellett péntek este 40.000 dollár fölé lőtt. A bitcoin június közepe óta nem lépte át a 40 000 dollárt.

A bitcoin egyetlen kitöréssel a péntek este 39 ezer dollárról 23 órára 41 780 dollárra emelkedett.

Az emelkedés, amely a piac többi részét is magával húzta, 5,2%-kal, 1,67 billió dollárra emelte a kriptovaluták összpiaci kapitalizációját.

A fellendüléssel egybeesik az amerikai gazdaság erős hete. Több nagy technológiai vállalat, köztük a Facebook, az Amazon, az Apple és a Google is bőséges nyereséget könyvelhetett el.

A kiugrás nem sokkal azután következett, hogy 1,5 milliárd dollár értékű bitcoin-opciós kontraktus járt le a Deribit nem szabályozott származtatott tőzsdén.

Ez lehetővé tette a kereskedők számára, hogy kedvezményes áron vásárolják fel a bitcoint, hogy előnyt szerezzenek a legutóbbi rallyn.

Ez egybeesett azzal a hírrel is, hogy a GoldenTree, egy 45 milliárd dolláros kezelt vagyonnal rendelkező amerikai fedezeti alap bitcoinba fektetett.

A múlt héten történt egy másik kisebb emelkedés, miután a City A.M. beszámolója szerint az Amazon idén “biztosan” elfogadja a kriptovalutákat, és saját coint is indít.

Az Amazon azóta cáfolta a pletykákat, amelyeket a City A.M. egy Amazon bennfentesnek tulajdonít, de ez nem akadályozta meg a piac emelkedését.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Az ETH csatlakozott a bitcoin hétvégi sikeréhez. A piaci tőkeérték alapján második legnagyobb kriptopénz 4,8%-kal, 2458 dollárra emelkedett. Ez az ether legmagasabb árfolyama június közepe óta.

A legutóbbi emelkedés néhány nappal megelőzi a London hard forkot.

Az augusztus 4-én induló London hard fork a bányászoknak való kifizetés helyett a díjakat elégeti, ezzel ösztönözve a fejlesztőket az Ethereum 2.0-ra való gyorsabb áttérésre.

Olvastad már? 40 ezernél is kelendő a bitcoin a nagypályások között

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Friss hírek

Snoop Dogg felfedte magát: ő áll egy népszerű NFT-Twitter mögött

A rapper azt állítja, hogy ő Cozomo de' Medici, egy álneves kriptotwitteres személyiség, akinek igen értékes NFT gyűjteménye van. (tovább…)

12 óra

Újra visszapattant a bitcoint, miután kis időre elveszítette a 40.000-es támaszt

A kínai ingatlanfejlesztő incidense hamarosan „elfelejtett esemény" lesz, mondja egy elemző, a piacok máris vállat vonnak a sztoritól. (tovább…)

16 óra

A Fear&Greed index alapján a bitcoin alulértékelt

A technikai elemzés egyik népszerű indikátora alapján úgy tűnik, a kereskedők többsége reménykedhet a hegymenetben. (tovább…)

21 óra

Texas követi Salvadort? A felmérés szerint a lakosok 37%-a akar kriptovalutás fizetést

Az államban nemrég lépett életbe két, a kriptovalutákkal kapcsolatos jogszabály, és számos vállalkozás már elfogadja a digitális fizetéseket. (tovább…)

1 nap

Jó hír: a hashrate növekszik, a banyászok pedig halmoznak

A Bitcoin bányászok a jelek szerint nem szívesen adják el BTC-jüket, mivel a hashrate a közelmúltbeli eladás ellenére is növekszik.…

2 nap

Dupla csúcs az Ethereum grafikonján

A héten eséssel kezdett a piac, az ether sem kivétel ez alól, már a 2000 dollárnál lévő támaszt figyelik az…

2 nap