Elsöprően teljesítenek az Ethereum-alapú eszközök

-

Az Ethereumon kibocsátott digitális eszközök 2020 legerősebb eszközosztályának számítanak, 130%-os átlagos megtérüléssel az év elejétől számítva.

Az Ethereum-alapú eszközök átlagteljesítménye az év elejéhez képest átlag 130% – derült ki a Messari piaci adataggregátor adataiból.

Mindez 178 eszközt jelent, 63,7 milliárd dolláros piaci kapitalizációval – amely a piac teljes értékének a 20%-áért felel.

A stabilcoinokat is beleszámítva év elejétől 124 kriptopénz volt képes megnövelni értékét, ami azt jelenti, hogy az Ethereum-alapú tokenek 70%-a nyereséges volt az idén.

Történt mindez az éppen tomboló koronavírus-járvány ellenére, amely az értékpapírpiacokat szinte térdre kényszerítette.

 

Az ETH-alapú eszközök 70%-a nyereséges

10 darab ETH-alapú token idei megtérülése az 500%-ot is meghaladta: ezek között olyan nagy decentralizált pénzügyi protokollok is szerepelnek, mint a Bancor (BNT) vagy a Kyber Network (KNC).

Az Ethereum-alapú piacok egyharmada több mint megkétszerezte értékét az év kezdetéhez viszonyítva, maga az ether pedig a 41. legjobban teljesítő eszköz, 142%-os idei növekedésével.

15 token százalékban egyetlen számjeggyel kifejezhető veszteséget szenvedett el, miközben 9 eszköz veszítette el értékének nagyjából felét a 2020-as év során.

A stabilcoinok állnak a ranglista élén

A tethert kivéve mindössze az ether és a Crypto.com Coin található meg a 10 legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz között. A velük rokon Chainlink a 12. helyet foglalja el.

A Bitfinex Unus Sed Leo (LEO) tokenje és a USD Coin stabilcoin szintén szerepel a 20 legnagyobb kriptovaluta között.

A helyezések rámutatnak arra, mennyire népszerű az Ethereum a stabilcoin-kibocsátók körében, hiszen a 25 legnagyobb ETH-alapú eszköz közül 7 valamilyen stabilcoin.

Olvastad már? Peter Schiff szerint az aranyat a bitcoinnál „nehezebb elkobozni”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitzlato felhasználók visszakapják bitcoinjaikat – de csak a felét

A Bitzlato tőzsde felhasználói visszaigényelhetik a tőzsdén tartott bitcoin-egyenlegüknek a felét. A tőzsde Franciaországban tartott szervereit januárban foglalták le a hatóságok, miután a nyugati kormányok...

Chainlink technikai elemzés 03.23.

Prémium Chainlink A Chainlink napos árfolyamgrafikonja árnövekedést mutat. A LINK/USD árfolyam a cikk írásakor 7,38 dolláron kereskedik. A pár még mindig 3,88 százalékos veszteségben van, ha az...

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!