Elon Musk új AI céget indít, hogy megértse az univerzumot

-

Elon Musk indított egy új vállalkozást, az „xAI”-t, melynek célja az univerzum valódi természetének megértése.

Az amerikai üzleti mogul közel együttműködik a Twitterrel, a Tesla-val és más Musk tulajdonában lévő cégekkel, hogy előrelépést érjenek el a küldetésükben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég aktívan toboroz tapasztalt mérnököket és kutatókat a San Francisco-öböl térségében, hogy csatlakozzanak a technikai csapatukhoz.

Az xAI tanácsadójaként Dan Hendrycks, az AI Biztonság Központ igazgatója is szerepel.

A fejlesztők így nyilatkoztak:

„Korábban a DeepMind, az OpenAI, a Google Research, a Microsoft Research, a Tesla és a Toronto Egyetemnél dolgoztunk. Közösen hozzájárultunk a szakterület leggyakrabban használt módszereihez, különösen az Adam optimalizálóhoz, a Batch Normalization-höz, a Layer Normalization-höz és az ellenfeles példák felfedezéséhez.”

Az xAI csapata korábban olyan áttöréseken dolgozott, mint az AlphaStar, az AlphaCode, az Inception, a Minerva, a GPT-3.5 és a GPT-4. Egy közelgő Twitter Space beszélgetés a vállalkozással kapcsolatban július 14-ére van tervezve.

Az április 17-én megjelent Cointelegraph cikk szerint Musk egy ChatGPT vetélytársat, a „TruthGPT”-t fejleszt, egy nagy nyelvi modellt, amelyet a vállalkozó az univerzum „rejtélyeinek” felfedezésére képez ki.

Musk szerint a TruthGPT-t „baloldali” elfogultság ellenében is kifejlesztették, állítva, hogy a ChatGPT-t „baloldali szakértők programozzák, akik megtanítják a chatbotokat hazudni”.

Július 6-án Musk arra szólította fel a szabályozó hatóságokat, hogy jobban felügyeljék az mesterséges intelligenciát (AI), és azt állította, hogy a technológia a jövőben „okosabb lehet mindenkinél mindentben”.

Emellett elmondta, hogy az autonóm autók és robotok által vezérelt AI eszközök „nagyon mélyreható változást” hoznak majd a világba.

Az xAI nevű új vállalkozás célja, hogy megértse az univerzum igazi természetét. Elon Musk, az amerikai üzletember, úgy döntött, hogy kifejleszti ezt a céget, és a Twitterrel, a Tesla-val és más vállalatokkal együttműködve előrelépést érjenek el a missziójukban.

A cég már most mérnököket és kutatókat keres a San Francisco-öböl térségében.

Az xAI csapatában olyan tapasztalt szakemberek dolgoznak, akik korábban a DeepMind, az OpenAI, a Google Research, a Microsoft Research, a Tesla és a Toronto Egyetemen dolgoztak.

Ők a szakterületen széles körben használt módszerek kifejlesztéséhez járultak hozzá, például az Adam optimalizálóhoz, a Batch Normalization-höz és a Layer Normalization-höz.

Az xAI csapata korábban olyan jelentős eredményeket ért el, mint az AlphaStar, az AlphaCode, az Inception, a Minerva, a GPT-3.5 és a GPT-4.

A vállalkozás július 14-ére tervezett Twitter Space beszélgetést is tart. Elon Musk a TruthGPT nevű projektet is fejleszti, amely egy ChatGPT versenytárs.

Ez a nagy nyelvi modell az univerzum „rejtélyeinek” felfedezésére lesz képes. Musk szerint a ChatGPT-t „baloldali” elfogultság jellemzi, és azt állítja, hogy a TruthGPT ezt a jelenséget szeretné ellensúlyozni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Musk ráadásul a mesterséges intelligencia (AI) szabályozására is felhívja a figyelmet, és azt mondja, hogy a jövőben az AI „okosabb lehet mindenkinél mindentben”.

Az autonóm autók és robotok által vezérelt AI-eszközök pedig „nagyon mélyreható változást” hoznak majd a világban.


Olvastad már? A központi bankok uralma nem demokratikus – állítja Balaji Srinivasan

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!