Elon Musk új AI céget indít, hogy megértse az univerzumot

-

Elon Musk indított egy új vállalkozást, az „xAI”-t, melynek célja az univerzum valódi természetének megértése.

Az amerikai üzleti mogul közel együttműködik a Twitterrel, a Tesla-val és más Musk tulajdonában lévő cégekkel, hogy előrelépést érjenek el a küldetésükben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég aktívan toboroz tapasztalt mérnököket és kutatókat a San Francisco-öböl térségében, hogy csatlakozzanak a technikai csapatukhoz.

Az xAI tanácsadójaként Dan Hendrycks, az AI Biztonság Központ igazgatója is szerepel.

A fejlesztők így nyilatkoztak:

„Korábban a DeepMind, az OpenAI, a Google Research, a Microsoft Research, a Tesla és a Toronto Egyetemnél dolgoztunk. Közösen hozzájárultunk a szakterület leggyakrabban használt módszereihez, különösen az Adam optimalizálóhoz, a Batch Normalization-höz, a Layer Normalization-höz és az ellenfeles példák felfedezéséhez.”

Az xAI csapata korábban olyan áttöréseken dolgozott, mint az AlphaStar, az AlphaCode, az Inception, a Minerva, a GPT-3.5 és a GPT-4. Egy közelgő Twitter Space beszélgetés a vállalkozással kapcsolatban július 14-ére van tervezve.

Az április 17-én megjelent Cointelegraph cikk szerint Musk egy ChatGPT vetélytársat, a „TruthGPT”-t fejleszt, egy nagy nyelvi modellt, amelyet a vállalkozó az univerzum „rejtélyeinek” felfedezésére képez ki.

Musk szerint a TruthGPT-t „baloldali” elfogultság ellenében is kifejlesztették, állítva, hogy a ChatGPT-t „baloldali szakértők programozzák, akik megtanítják a chatbotokat hazudni”.

Július 6-án Musk arra szólította fel a szabályozó hatóságokat, hogy jobban felügyeljék az mesterséges intelligenciát (AI), és azt állította, hogy a technológia a jövőben „okosabb lehet mindenkinél mindentben”.

Emellett elmondta, hogy az autonóm autók és robotok által vezérelt AI eszközök „nagyon mélyreható változást” hoznak majd a világba.

Az xAI nevű új vállalkozás célja, hogy megértse az univerzum igazi természetét. Elon Musk, az amerikai üzletember, úgy döntött, hogy kifejleszti ezt a céget, és a Twitterrel, a Tesla-val és más vállalatokkal együttműködve előrelépést érjenek el a missziójukban.

A cég már most mérnököket és kutatókat keres a San Francisco-öböl térségében.

Az xAI csapatában olyan tapasztalt szakemberek dolgoznak, akik korábban a DeepMind, az OpenAI, a Google Research, a Microsoft Research, a Tesla és a Toronto Egyetemen dolgoztak.

Ők a szakterületen széles körben használt módszerek kifejlesztéséhez járultak hozzá, például az Adam optimalizálóhoz, a Batch Normalization-höz és a Layer Normalization-höz.

Az xAI csapata korábban olyan jelentős eredményeket ért el, mint az AlphaStar, az AlphaCode, az Inception, a Minerva, a GPT-3.5 és a GPT-4.

A vállalkozás július 14-ére tervezett Twitter Space beszélgetést is tart. Elon Musk a TruthGPT nevű projektet is fejleszti, amely egy ChatGPT versenytárs.

Ez a nagy nyelvi modell az univerzum „rejtélyeinek” felfedezésére lesz képes. Musk szerint a ChatGPT-t „baloldali” elfogultság jellemzi, és azt állítja, hogy a TruthGPT ezt a jelenséget szeretné ellensúlyozni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Musk ráadásul a mesterséges intelligencia (AI) szabályozására is felhívja a figyelmet, és azt mondja, hogy a jövőben az AI „okosabb lehet mindenkinél mindentben”.

Az autonóm autók és robotok által vezérelt AI-eszközök pedig „nagyon mélyreható változást” hoznak majd a világban.


Olvastad már? A központi bankok uralma nem demokratikus – állítja Balaji Srinivasan

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!