Elon Musk és Mark Cuban összefog a SEC ellen

-

A befektetési világ két kiemelkedő alakja, Elon Musk és Mark Cuban közös amicus beadványt nyújtott be a legfelsőbb bírósághoz, amelyben az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) büntetőeljárási módját támadják.

A beszámolók szerint az amicus nrief George Jarkesy felperes támogatására szól, aki szerint a SEC esküdtszék nélküli büntetőeljárása gyakorlatilag a hetedik kiegészítést megsértő végrehajtás.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC által az ügy tárgyalására kijelölt közigazgatási bírák belső kinevezése is vitatott, és az Elon Musk és Mark Cuban duó által készített amicus brief közvetlenül a kérdés lényegét érinti.

Beadványuk szerint a duó azzal érvelt, hogy „a közigazgatási eljárások – a jelenlegi szerkezetükben, a SEC alperesek számára egyenlőtlen eredményekhez vezetnek”.

A SEC a legjelentősebb piaci szabályozó hatóságként számos piaci jogsértéssel kapcsolatos kérdéssel foglalkozik, többek között az értékpapírcsalástól a piaci manipulációig.

Az amicus beadvány benyújtásának motivációja magas, tekintve, hogy Muskot legalább három különböző alkalommal perelte be az amerikai SEC egyéb összeütközések közepette.

Ezúttal a bizottság a Twitter felvásárlásával kapcsolatban kéri a vallomását, a jelenlegi nevén X.

„A SEC ragaszkodik a közigazgatási eljáráshoz, amikor a szövetségi bírósági esküdtszék könnyen hozzáférhető, ami ellentétes a SEC küldetésével, és éppen azoknak a befektetőknek és piacoknak árt, akiknek a védelmével a SEC megbízást kapott” – tették hozzá a milliárdosok ügyvédei.

Kihatások a kriptográfiára

Ha a Legfelsőbb Bíróság megdönti a SEC azon képességét, hogy közigazgatási eljárást indíthasson a vádlottakkal szemben, az tovább segítheti a kriptoplatformokat abban, hogy a jövőben megvédjék magukat a szabályozóval szemben.

A SEC már most is számos vereséget szenvedett az elmúlt hónapokban a kripto cégeket érintő perekben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Kiemelkedik a Ripple Labs győzelme az XRP nem értékpapír státuszával kapcsolatban, amikor a tőzsdéken értékesítik, és a Grayscale sikere a Bitcoin Trust átalakításában egy spot Bitcoin ETF-é.

A közigazgatási bírák és eljárások mellőzésére vonatkozó követelések ökoszisztémáiktól függetlenül szinte minden piaci szereplőt érintenek.

Olvastad már? A Bitcoin bikafutása a láthatáron van, de..

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!