Elon Musk és Mark Cuban összefog a SEC ellen

-

A befektetési világ két kiemelkedő alakja, Elon Musk és Mark Cuban közös amicus beadványt nyújtott be a legfelsőbb bírósághoz, amelyben az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) büntetőeljárási módját támadják.

A beszámolók szerint az amicus nrief George Jarkesy felperes támogatására szól, aki szerint a SEC esküdtszék nélküli büntetőeljárása gyakorlatilag a hetedik kiegészítést megsértő végrehajtás.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC által az ügy tárgyalására kijelölt közigazgatási bírák belső kinevezése is vitatott, és az Elon Musk és Mark Cuban duó által készített amicus brief közvetlenül a kérdés lényegét érinti.

Beadványuk szerint a duó azzal érvelt, hogy „a közigazgatási eljárások – a jelenlegi szerkezetükben, a SEC alperesek számára egyenlőtlen eredményekhez vezetnek”.

A SEC a legjelentősebb piaci szabályozó hatóságként számos piaci jogsértéssel kapcsolatos kérdéssel foglalkozik, többek között az értékpapírcsalástól a piaci manipulációig.

Az amicus beadvány benyújtásának motivációja magas, tekintve, hogy Muskot legalább három különböző alkalommal perelte be az amerikai SEC egyéb összeütközések közepette.

Ezúttal a bizottság a Twitter felvásárlásával kapcsolatban kéri a vallomását, a jelenlegi nevén X.

„A SEC ragaszkodik a közigazgatási eljáráshoz, amikor a szövetségi bírósági esküdtszék könnyen hozzáférhető, ami ellentétes a SEC küldetésével, és éppen azoknak a befektetőknek és piacoknak árt, akiknek a védelmével a SEC megbízást kapott” – tették hozzá a milliárdosok ügyvédei.

Kihatások a kriptográfiára

Ha a Legfelsőbb Bíróság megdönti a SEC azon képességét, hogy közigazgatási eljárást indíthasson a vádlottakkal szemben, az tovább segítheti a kriptoplatformokat abban, hogy a jövőben megvédjék magukat a szabályozóval szemben.

A SEC már most is számos vereséget szenvedett az elmúlt hónapokban a kripto cégeket érintő perekben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Kiemelkedik a Ripple Labs győzelme az XRP nem értékpapír státuszával kapcsolatban, amikor a tőzsdéken értékesítik, és a Grayscale sikere a Bitcoin Trust átalakításában egy spot Bitcoin ETF-é.

A közigazgatási bírák és eljárások mellőzésére vonatkozó követelések ökoszisztémáiktól függetlenül szinte minden piaci szereplőt érintenek.

Olvastad már? A Bitcoin bikafutása a láthatáron van, de..

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Az Ethereum ETF kereskedés csütörtökön kezdődik – Mi a következő altcoinok?

A kriptopiac nyugodt marad, a várakozás jeleit mutatja egy potenciális bikafutás előtt. Az alcoinok jelenleg vonzó belépési pontokat kínálnak, ami a közelgő növekedésre utal. Az Ethereum...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!