A Bitcoin bikafutása a láthatáron van, de..

-

A Bitcoin ETF-ek jóváhagyásának közeledtével, valamint a gyorsan közelgő következő Bitcoin feleződéssel nem lehet nem elgondolkodni azon, hogy mikor kezdődik a következő BTC rally. A valóság az, hogy a vártnál hamarabb is bekövetkezhet.

A piac realitása az, hogy közeledik az a szakasz, amikor a Bitcoin-tulajdonosok elkezdhetnek türelmetlenkedni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek oka, hogy a piac ciklikusan működik, és a legutóbbi ciklus medvés volt.

De még a medvepiacnak is át kell adnia a helyét végül a következő bika fázisnak. A 2024-es év valószínűleg bikás lesz, figyelembe véve több olyan tényezőt, amelyek a keresleti sokkhatásokhoz igazodhatnak.

A bikás várakozások kedvező reakciót válthatnak ki a keresletet illetően.

Sok kereskedő valószínűleg kedvezményes áron akar majd néhány BTC-t biztosítani, mielőtt a nagyobb kereslet megemeli a minimálárát. A legutóbbi adatok azt sugallták, hogy ez már folyamatban lehet.

A Bitmex éppen a második legnagyobb Bitcoin kiáramlást regisztrálta a hét elején.

A CryptoQuant elemzője Joaowedson álnéven a következő nyilatkozatot tette a fejleményekkel kapcsolatban. Ezzel arra utalva, hogy a kiáramlások intézményi befektetői teret képviselnek.

„A Bitmex-ből történő masszív Bitcoin-kivonás felkeltette a piaci megfigyelők figyelmét, mivel jelentős változást jelzett a piacon. A Bitcoin ilyen jelentős volumenű tranzakcióit gyakran nagy pénzintézetekkel és intézményi befektetőkkel hozzák összefüggésbe”.

A piac még mindig rövid távú nyereségfelvételi hangulatban lehet

Bár a BTC kiáramlásának közelmúltbeli megugrása azt a benyomást keltheti, hogy a hosszú távú rali megkezdődött, ez egy újabb hamis pozitív eredmény lehet.

Ez különösen akkor igaz, ha a kriptopénz nem képes fenntartani a hosszú távú keresletet.

Miközben a Bitcoin tőzsdei beáramlásának megugrása volt megfigyelhető, érdemes megjegyezni, hogy a piac a tőzsdei beáramlásban is emelkedést regisztrált.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A tőzsdei beáramlás megugrása kiolthatta a vételi nyomás nagy részét.

Ez magyarázatot adhat arra, hogy a BTC miért nem tartotta fenn ugyanazt a ralit, amelyet a megugrás megfigyelésének napján tapasztaltunk.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Továbbá ez azt is jelentheti, hogy az eladási nyomás még mindig a rövid távú profitszerzésre irányulhat.

A bálnák aktivitása is mutatott valami érdekeset a BTC jelenlegi helyzetével kapcsolatban. Az 1000 és 10 000 BTC felett birtokló címek az elmúlt négy hétben hozzájárultak az eladási nyomáshoz.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Bár a rövid távú kereskedők még mindig lehetnek aktívak, az az elképzelés, hogy a Bitcoin hamarosan hosszú távú irányba vált át, még mindig aktív volt.

BaroVirtual, egy másik álneves CryptoQuant elemző azt mondja, hogy a Bitcoin 5. nagy bika rallyja a következő két hónapban kezdődhet.

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) ára megközelíti a 29.000 dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Csökken a Bitcoin-tárcák száma, de ez egyáltalán nem baj

A Bitcoin tárcák száma jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, ez derül ki a Santiment adataiból. Az árfolyam stabilizálódik A legutóbbi árfolyam-emelkedés ellenére, amely a Bitcoint ismét 65...

A legjobb kriptoprojektek érkező airdropokkal: Celestia, Dymension, és Algotech

Vendégbejegyzés A piac gyors változásokon megy keresztül, új kriptoprojektek és tokenek bevezetésének tanúja. Ennek egyik jelentős trendje az airdropok megjelenése, egy olyan stratégia, amelyben a projektek ingyenes...

Sebességet váltott a digitális rubel, közeledhet a tényleges bevezetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, hogy itt az ideje az országban olyan környezetet teremteni, amely növeli a digitális rubel, azaz az orosz központi banki digitális...

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!