2021 eddig a defiről, az NFT-ről, és a vicctokenekről szól. Augusztusban már 30 Dogecoin-szerű memetoken létezett, de mostanra ez a szám 45-re emelkedett, ennyi projekt nevében van benne a doge, inu, vagy a shiba szó.

Ezek többsége pedig nagyot emelkedett az utóbbi időszakban, felülteljesítve a kriptoipar nagyját.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Fiat valutában számolva így a memetokenek az idei év nyertesei. Az év elején a DOGE kezdte a sort, egy 10360%-os növekedést produkálva. Ez alaposan meghaladta a BTC 360%-os, és az ETH 1014 %-os éves növekedését.

A csúcsot május 8-án állította be 0,73 dolláron, egy cent alól indulva. A SHIB token ezen is túltett, 83 639 360%-os növekedésével abszolút csúcstartó az elmúlt 12 hónapos teljesítményt tekintve.

Az egyik friss versenyző az egy évnél fiatalabb ELON, ez az elmúlt 30 napban 3930%-os növekedéssel került be a hírek közé. A BABYDOGE 560%-ot ment, az SMI 540%-ot, a POLYDOGE pedig 459%-kal lett drágább.

Októberben a Google keresések száma is növekedett

Tavaly év végén a BTC megdöntötte a 2017-es rekordárat, és uralta a kereséseket, a mostani hónap, főleg a legutóbbi hét nap viszont egyértelműen a kutyatokenek időszaka.

Az ilyen néven futó kriptók vezetik az emelkedő trendet.

A Dogecoin és a Shiba Inu a kapitalizációs lista előkelő helyeire került, és a Google Trends számai alapján sokan kíváncsiak rájuk.

A SHIB, mint keresőszó, elérte a 100-as, maximális pontszámot a Google saját rangsorolása alapján. Mindezt azután, hogy egy nappal előtte állította be a példátlanul magas 93-as keresési értéket.

A maximum elérésekor a DOGE mindössze 53 ponton állt, a rákövetkező nap viszont már az eredeti memecoin is felugrott a 89-es pontszámig.

Olvastad már? Kriptopénzek bevezetését fontolgatja a Patreon

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.