13 éves tinédzser lett a Bitcoin fehér könyve

-

Napjainkban a Bitcoin stabilan jóval 60 ezer dollár feletti értékkel rendelkezik, miután a megjelenése óta fokozatosan 7.749.999.900%-os felértékelődést tapasztalt.
A Bitcoin (BTC) ikonikus fehér könyve ma ünnepli 13. születésnapját, miután 2008. október 31-e volt az a nap, amikor egy Satoshi Nakamoto álnéven tevékenykedő személy vagy szervezet először publikálta azt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System (Bitcoin: Egy peer-to-peer elektronikus készpénzrendszer) című fehér könyv előrevetítette egy olyan peer-to-peer online fizetési rendszer szükségességét, amely önszabályozó, biztonságos és korlátozott az elérhető fizetőeszközök tekintetében.
A Bitcoin-hálózat 2009. január 3-án indult el, és minden egyes bitcoin értéke 0,0008 dollár volt akkor.

Bár a Bitcoinra kezdetben a hagyományos pénzintézetek fenyegetésként tekintettek, a tizenhárom éve tartó közösségi támogatás és a növekvő felhasználói bázis a kriptopénzhálózatot az internet korának egyik legjövedelmezőbb befektetésévé tette.
Napjainkban a Bitcoin stabilan jóval 60 ezer dollár feletti kereskedési értékkel rendelkezik, miután a bevezetése óta fokozatosan 7.749.999.900%-os felértékelődést tapasztalt.
A Bitcoin fehér könyve olyan megoldást javasol, amely megakadályozza a kettős költést anélkül, hogy egy harmadik félre bíznánk magunkat.

Ennek érdekében „becsületes” csomópontok használatára hívja fel a figyelmet, amelyek a tranzakciókat a számítógépek központi feldolgozóegységének (CPU) teljesítményét felhasználva a rossz szereplőket felülmúlóan erősítik meg.
Érdekes módon a Bitcoin fehér könyvében 15 „becsületes” és egy „tisztességtelen” csomópontot említenek, ezzel magyarázva az egyes tranzakciók hitelességének biztosításához szükséges becsületes csomópontok szükségességét.
Satoshi Nakamoto szavaival élve:

„Olyan rendszert javasoltunk az elektronikus tranzakciókhoz, amely nem támaszkodik a bizalomra. Ők [az őszinte csomópontok] a processzoruk teljesítményével szavaznak, az érvényes blokkok elfogadását azzal fejezik ki, hogy dolgoznak azok bővítésén, az érvénytelen blokkokat pedig azzal utasítják el, hogy megtagadják a rajtuk való munkálkodást”.

A Bitcoin blokkláncán a születésnapon a 707542-es blokkot bányászták ki, amely 6,25000000 BTC jutalmat adott a kibányászójának.

Mivel a Bitcoin-ökoszisztéma lassan közeledik a hard cap, vagyis a 21 millió BTC-s maximális készletéhez, a fejlesztői közösségnek potenciálisan módosítania kell a meglévő szabályokat, hogy tovább ösztönözhessék a Bitcoin-tranzakciókat a blokkláncon megerősítő bányászokat. A fehér könyv ezt javasolja:

„Bármilyen szükséges szabály és ösztönzés kikényszeríthető ezzel a konszenzusmechanizmussal”.

A Crypto Twitter prominens vállalkozói, például Anthony Pompliano így csatlakozott az ünneplőkhöz:


A számos kormány és hatóság folyamatos ellenállása ellenére az idei év a bitcoin törvényes fizetőeszközként való megjelenésének kezdetét jelentette bizonyos országokban.
A Bitcoin hosszú távú hatása Salvador felfújt gazdaságára meghatározhatja majd az eszköz más joghatóságok körében történő általános elfogadását is.

A Bitcoin és a kripto-ökoszisztémák sikere mint életképes befektetések továbbra is vonzzák a befektetőket az élet minden területéről. A világ egyik leggazdagabb embere, a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a közelmúltban a kaliforniai Code konferencián támogatásáról biztosította a kriptovalutákat:

„Szerintem nem lehet elpusztítani a kriptót, de a kormányok számára lehetséges, hogy lassítsák a fejlődését”.

Musk úgy véli továbbá, hogy „a kriptopénzek alapvető célja a központosított kormányzat hatalmának csökkentése”, ami az egyik fő oka lehet a Bitcoin lassú mainstream elfogadásának.
Musk más kriptovaluták, például a Dogecoin (DOGE) piaci árfolyamának befolyásolására is nagy hatással volt.

Olvastad már? Mindenki a bitcoin heti zárását várja, miközben az ether sem tétovázik növekedni

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!