Elizabeth Warren: A Signature Bank a kriptopénzek miatt ment tönkre

-

A közösségi médiában a hatalmas tévedéseiről hírhedt Elizabeth Warren szenátor azt állítja, hogy a Signature Bank azért ment csődbe, mert kriptopénzekkel is foglalkozott, mégpedig a megfelelő biztonsági intézkedések nélkül.

A szenátor nyílt levelet írt a bank vezetőségének, és ebben sorolta fel a vádjait.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bankot New York pénzügyi hatóságai múlt hét vasárnap foglalták le. Nincs információ csődről, fizetésképtelenségről, sem pedig pénzügyi veszteségekről.

A bank üzemelteti a SigNet fizetési hálózatot, amelyről már elkezdtek máshová átmenni az ügyfelek, és amely a nyáron induló FedNow kormányzati átutalási rendszerének a konkurenciája lenne.

Warren sem mondta el pontosan, hogy valójában mi is a probléma, és miért kellett a bankot lefoglalni.

„A bank magyarázattal tartozik az ügyfeleknek, és a nyilvánosságnak, hogy miért okozott ilyen gazdasági katasztrófát. A bank keményen lobbizott a szabályok enyhítéséért, amelyek elméletileg megfelelőek lettek volna a pénzintézet számára. De aztán a túlzott kockázatvállalás és a rossz döntések miatt ez nem így lett. A Kongresszusnak és a nyilvánosságnak tanulnia kell a leckéből, amelyet a Signature Bank kapott.”

A politikus úgy érvelt, hogy a Signature Bank aktívan támogatta a törekvéseket, hogy csökkentsék a törvényekbe előírt tőkekövetelményeket a bankok és az ügyfelek számára, ráadásul több ezer dollárt fordított lobbicélra, a Kongresszusi lobbicsoportok támogatására.

Lehet, hogy más lenne a hangnem, ha az FTX-hez hasonlóan több tízmillió dollárral támogatta volna a bank a politikusokat.

„A Kongresszus számára úgy lett előadva, hogy a közepes méretű bankok, mint amilyen például a Signature is, képesek lesznek megfelelően kezelni a kockázatokat. Mostanra viszont egyértelművé vált, hogy ez egyáltalán nincs így, és emiatt a bankot le kell állítani, és kormányzati fennhatóság alá vonni.”

A vádak szerint a Signature kriptós ügyfeleket is kiszolgált

Warren szenátor azt állítja, hogy a bank indokolatlan mértékű kockázatot vállalat azzal, hogy a kriptoiparban működő vállalkozásoknak is szolgáltatásokat nyújtott, mint amilyen például a Nasdaq tőzsdén jegyzett Coinbase, a blokkláncos infrastruktúrával foglalkozó Paxos, vagy éppen a tavaly bedőlt tőzsde, az FTX.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A decemberi banki beszámolók alapján a bank letétjeinek nagyjából a 30%-a érkezett a kriptoiparból.

„A Signature Bank is beállt a gyors meggazdagodást ígérő narratíva mögé. De belebukott, mivel anélkül dolgozott együtt a kriptoipar vállalkozásaival, hogy a megfelelő biztonságról gondoskodott volna.”

A Bloomberg értesülései szerint az Igazságügy-minisztérium és a Tőzsdefelügyelet már korábban is nyomozást folytatott a bank iránt, még mielőtt múlt hét vasárnap kisajátították volna.

Egyes híresztelések szerint az Igazságügy-minisztérium azért nyomozott, hogy a bank megfelelő lépéseket tett-e, hogy felismerje az ügyfelei potenciális pénzmosási gyakorlatait.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!