A bitcoin továbbra is 42.000 dollár alatt küszködik, mivel a kriptopiacot rendkívüli félelem övezi, és az elemzők arra számítanak, hogy 38.000 dollárig eshet az árfolyam.

A kriptopénzek piaca január 18-án egy újabb gyenge napot élt meg, mivel a bitcoin (BTC) árfolyama lejjebb esett, és további nyomás nehezedett az altcoinok piacára is.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Jelenleg a kripto Fear and Greed Index „Extrém félelmet” mutat a befektetők körében és egyes kereskedők arra figyelmeztetnek, hogy a BTC ára hamarosan a közelmúltban elért 39.000 dolláros szint alá eshet.

Crypto Fear & Greed index. Forrás: Alternatív

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatják, hogy a bikák január 18-án a korai kereskedési órákban elvesztették az irányítást a 42.000 dolláros támaszszint felett, mivel a medvék a BTC árfolyamát 41.250 dolláros napi mélypontra kalapálták.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A január történelmileg gyengének számít a Bitcoin számára

Sok kriptotulajdonos, aki csalódott a 2021-es évet lezáró kirobbanó csúcs hiánya miatt, tűzijátékot vár a 2022 kezdetére. Történelmileg nézve azonban a január „az egyik legkiábrándítóbb hónap a BTC számára” – áll a Delphi Digital friss jelentésében.

A BTC/USD normalizált éves teljesítménye. Forrás: Delphi Digital

A Delphi Digital „a globális likviditásnövekedés lassulását és a szigorúbb politikai várakozásokat” jelölte meg a Bitcoin számára az ellenszél elsődleges forrásaként, és kiemelték, hogy ezek a tényezők a részvénypiac gyengeségéhez is vezettek, amelyről úgy vélik, hogy erősen korrelál a BTC árfolyamának mozgásával.

A Delphi Digital által azonosított másik gyengeség forrása a likviditás hiánya volt az perpetual és határidős piacokon, valamint a BTC nyílt érdeklődésének csökkenése az elmúlt két hónapban.

A Delphi Digital szerint:

„Az árcsökkenés nagyrészt a perp/határidős piac likviditási problémáiból eredt, ami egy sor likvidációt váltott ki, ami súlyosbította a BTC kezdeti árcsökkenését.”

Ami a következőket illeti, a Delphi Ditial jelezte, hogy „a rövid távú momentumindikátorok azt jelzik, hogy a legrosszabb talán már mögöttünk van”, és az elemző megjegyezte, hogy a Fear & Greed index 2021 májusa óta nem látott szinten van.

A bitcoin ára 38.000 dollár alá süllyedhet

A gyengeség hasonló tendenciájával foglalkozott a Decentrader kriptopiaci cég is, amely megfigyelte, hogy a kripto-Twitteren a túlságosan bullish „megveszem a dipet” kereskedők száma 41.000 dollár körül már kezdett kihívást jelenteni.

Az elemzők szerint a legvalószínűbb kimenetel végül az lesz, hogy az árfolyam „a 200DMA és a nyári szintek felé fog futni 49.000 – 50.000 dollár körül.”

BTC/USD 1 napos grafikon. Forrás: Decentrader

Decentrader szerint,

„Véleményünk szerint a végső kitörés előtt további ingadozást fogunk látni 44.000 és potenciálisan 38.000 dollár között.”

Azon kereskedők számára, akiket keményen érintett ez a legutóbbi lehúzás, John Wick Twitter-felhasználó pozitív perspektívát adott ki.

A teljes kriptopénzpiaci tőke jelenleg 1,976 billió dollár, a Bitcoin dominanciája pedig 40%-os.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Olvastad már? Mr. Wonderful most bányavállalati részvényekbe tervez befektetni

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!