Egy újabb Bitcoin feleződés utáni előrejelzés

-

Elérkezett végre a D-nap – a Bitcoin (BTC) 2024-es feleződése. Az izgalom ellenére azonban a várva várt esemény két táborra osztotta a közönséget – Azokra, akik nagyobb korrekcióra számítanak, és azokra, akik a BTC +10x-es emelkedését várják.

A hangulat a Bitcoin körül különösen megosztott volt az elmúlt egy-két hétben a kriptó felborult mozgása miatt a chartokon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cikk írásakor például alig több mint 64.000 dolláron állt az értéke. Mindezt azután, hogy a Bitcoin 60.000 dollár alá esett az Izrael és Irán közötti geopolitikai feszültségek miatt.

Az árfolyammozgáson kívül azonban továbbra is fennáll a kérdés: a Bitcoin biztonságos menedék?

Anthony Scaramucci bikás álláspontja

Anthony Scaramucci, a SkyBridge Capital alapítója a BTC atipikus ármozgására rávilágítva a CNBC-nek adott nemrégiben adott interjújában így nyilatkozott,

„A Bitcoin egy adoptációs görbén van”.

Hozzátette,

„Addig nem fogjuk látni ezt az inflációs fedezetet, vagy értéktárolót, ahogy más szakértők mondják, amíg nem lesz több mint egymilliárd felhasználó. Tehát jelenleg sokkal volatilisebb lesz, mint ahogy az emberek szeretik.”

Scaramucci ezután ezzel a perspektívával azt próbálta sugallni, hogy az emberek a Bitcoint kockázatos vagy kockázatmentes eszközként fogják érzékelni, amíg el nem ér egy bizonyos elfogadottsági szintet.

A Bitcoin keresleti és kínálati várakozásai

A várakozásoknak megfelelően a Bitcoin feleződése ellentétes elvárásokat váltott ki a kereslet-kínálat eltolódásával kapcsolatban, ami ellentmond a közelmúltbeli trendeknek.

Az értékesítési nyomás megugrása helyett a bányászok a jelentések szerint inkább enyhítik a kiáramlást.

E váratlan fejlemény rövid távú piaci fellendülésre utal, ami megkérdőjelezi a hagyományos előrejelzéseket, és egyedi nézőpontot ad a feleződésről szóló narratívához.

A @ChartBTC által kiemelt történelmi adatok felhasználhatók a Bitcoin árfolyamának a múltbeli felezési eseményeket követő megugrására.

bitcoin

Anthony Pompliano, a Pomp Investments alapítója és partnere, a CNBC-vel folytatott nemrégiben folytatott beszélgetésében ugyanerről Anthony Pompliano állította,

„Ne törődjünk a rövid távú ármozgások zajával”.

Ennek ellenére a Bitcoin sosem mehet túl messzire a pozitív érzelmekkel, az olyan kritikusok, mint Peter Schiff úgy vélik,

„Egész héten a Bitcoin pumperek kifogásokat kerestek a Bitcoin szombati eladására. Állították, hogy mivel minden más piac zárva volt, a Bitcoin volt az egyetlen eszköz, amit bárki eladhatott. Hát, most minden piac újra kereskedik, és a Bitcoint megint megölik. A Bitcoin pumperek kifogytak a kifogásokból.”

A Bitcoin jövőbeli kilátásai

Összefoglalva, a Bitcoinnal kapcsolatos aggodalmak ellenére Scaramucci előre látja, hogy a BTC mainstream portfólióeszközzé válik, és valószínűleg vetekszik az arany piaci kapitalizációjával.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Ergo, bár elismerte a külső tényezők, például a háborúk miatti rövid távú áringadozásokat, hosszú távon bikás perspektívát tartott fenn a BTC-vel kapcsolatban.

„A Bitcoin ára elérheti a 200 ezer dollár körüli szintet”.

Olvastad már? Egy VR projekt most a befektetők favoritja

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!