A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

-

Prémium tartalom!

Üdvözlünk a prémium oldalunkon! Az iratkozz fel gomb megnyomása után regisztrálhatsz az e-mail-címeddel, és két prémium csomag közül választhatsz – havi vagy éves előfizetést. Kriptoworld Prémium csoportunk azt a célt tűzte maga elé, hogy segítsen a kriptopénz világának felfedezésében és megértésében. Az összes tag hozzáférést kap a legfrissebb piaci hírekhez, elemzésekhez és a legjobb befektetési lehetőségekhez a piaci trendek alapján. Ezenkívül a tagok hozzáférést kapnak exkluzív, discord szobához, ahol szakértők osztják meg tapasztalataikat és tudásukat a kriptopénzek világában. Csatlakozz most a Kriptoworld Premium csoportunkhoz, hogy előnyöket juthass a kriptopénzek piacán!
Havonta akár egy pizza áráért! 🙂

Prémium


A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig.

Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a BTC-tulajdonosok közel 10%-a jelenleg veszteségben van.

Ez a számbeli növekedés összefüggésben lehet a Bitcoin közelmúltbeli csökkenésével, ami a cikkünk megjelenésekor az árfolyam 70 000 dollár feletti értékről 64.524 dollárra esett vissza.

Mindazonáltal úgy tűnt, hogy nem ez volt az egyetlen fenyegetés a BTC-re nézve.

Meg tudják-e védeni a bikák a BTC-t?

Az említett adat szerint a Bitcoin ára tovább zuhanhat, és 56.000 és 60.000 dollár között állapodhat meg.

Erre akkor kerülhet sor, ha a nyereségesség csökken, és a veszteséges tulajdonosok száma meghaladja a 10%-ot.

Érdemes itt megjegyezni, hogy nem a történelemre való konkrét hivatkozás nélkül mutatja be ezt a jóslatot.

Például 2021 januárjában a Bitcoin árfolyama 40 000 dollárról 31 000 dollárra esett, miután a nem nyereséges tulajdonosok a fent említett aránynál magasabbra emelkedtek.

Ennek a lehetőségnek a megállapításához a Santiment nevű on-chain analitikai platform segítségével ellenőriztük az érme volatilitását. A szerkesztés idején az napos volatilitás 0,016-ra emelkedett.

A magasabb volatilitás, annál magasabb a lehetséges hozam. Emellett a mérőszám megemelkedése jelentős lefelé irányuló mozgást indíthat el a grafikonokon.

A Bitcoin volatilitása a megjelenési időpontban azonban nem volt olyan magas, mint április 14-én és 16-án. Ergo, ha a metrika elérné bármelyik pontot, akkor a coin masszív árfolyam-ingadozást könyvelhetne el a grafikonokon.

Ha az eladói nyomás fokozódik, akkor az 56.000 dollárig való csökkenés is lehetséges. A vételi nyomás megugrása azonban megváltoztathatja az előrejelzést, és a BTC-t felfelé ívelő pályára állíthatja.

Bajok előttünk? A kereskedők fedezékbe vonulnak

Közben azt tapasztaltuk, hogy a Short Term Holder (STH) kínálat növekedett. A Glassnode szerint a Bitcoin STH-kínálata április 14. óta 3,40 millióról 3,42 millióra ugrott.

A mérőszám a rövid távú befektetők által tartott forgalomban lévő kínálat teljes mennyiségét jelenti. Ha a mérőszám szűkül, az a költésre vagy aktív kereskedésre rendelkezésre álló kínálat csökkenését jelenti. Ez jellemzően bikás forgatókönyvet jelez.

A BTC esetében azonban nem ez volt a helyzet, mivel a potenciális következmény veszélyt jelenthet a kriptó árfolyamára.

Ha az STH kínálat megtorpan, a coin ára 62.000 dollár felett tarthatja magát.

bitcoin

A másik oldalról viszont a kínálat növekedése visszaesést indíthat el, ami akár 56.000 dollárig is lenyomhatja az árfolyamot.

A csökkenő tendencia dacára azonban a társadalmi dominancia 30,31%-ra nőtt. Az emelkedés a közelgő felezési eseményhez köthető, amely sokak szerint megváltoztatja a BTC játékát ebben a ciklusban.

Az összesített Funding Rate ezzel szemben csökkent, ami azt jelzi, hogy a kereskedők lassítják a bikás fogadásukat.

Az árfolyam csökkenése és az agresszivitás csökkentésével a vevők perpillanat csökkentik az agresszivitást, így a Bitcoin talán nem rendelkezik a szükséges erővel ahhoz, hogy érvénytelenítse az esetleges csökkenést.

Ha ez így marad, amikor a feleződés bekövetkezik, akkor a grafikonokon esés várható.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on


FONTOS: Az itt megtalálható oktatási anyag nem minősülnek befektetési tanácsadásnak. Szimplán ismeretterjesztő, informatív céllal jöttek létre. Ezen információk felhasználójának tudnia kell, hogy a piac kiszámíthatatlan és kereskedései után vállalnia kell a következményeket. A sikeres, profitábilis kereskedés nem garantált. Megosztom a gondolataimat, kereskedéseimet, pozíciómat, de felelősséget nem tudok és nem is fogok érte vállalni. Minden ember más kockázattűrő képességgel rendelkezik, ezért nem lehet mindenkinek egy általános választ adni, ami megfelelő lenne. Egyediek vagyunk. Ami valakinek jó befektetés, az másnak nem biztos. Ilyenkor fontos, hogy személyre szabottan kell döntést hozni, hiszen mindenki más gazdasági helyzete, célja, illetve gondolkodásmódja.


Nem ígérek / ígérünk semmilyen fix hozamot, profitot, amit a kereskedésekkel el tudsz érni.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!