A kransbergi házat jelenleg az OpenSea nevű NFT-piactéren árverezik 74.000 dollárért, egyelőre azonban nincs rá jelentkező.

Jelenleg a németországi Kransbergben lévő házat NFT-ként – azaz nem helyettesíthető tokenként – árusítják.

„Valószínűleg ez az első alkalom, hogy valaki ilyet tegyen – a házamat NFT-ként adom el” írta az eladó az OpenSea NFT-piacterén.

A házat reprezentáló NFT-t az OpenSea aukcióján 34 ETH-ért, azaz 74.000 dollárért kínálják eladásra. Az aukció április 25-ig tart.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Az NFT-k kriptográfiailag egyedülálló tokenek, amelyeket eddig digitális tartalmak (képek, videók) szűkösségének létrehozására használtak.

Az elmúlt hónapokban népszerűségük robbanásszerűen növekedett, így hírességek és nagy márkák is saját NFT-ket indítottak.

Úgy tűnik, az emberek most tesztelik annak a határát, hogy milyen valós tárgyakat tudnak eladni digitális formában az NFT-k segítségével.

NFT-ingatlan

A szóban forgó ház egy kis német faluban található, egy kastély közelében, Frankfurttól rövid autóútra. Nagy felújításra lesz szüksége ahhoz, hogy lakhatóvá váljon, ugyanis a földszinti falak nagy részén még vakolat sincsen, ahogy az a képen is látható.

Aki megvásárolja az NFT-t, felveheti a kapcsolatot az eladóval és szabványos jogi eszközökkel megszervezheti a ház vásárlását.

Miután a házat átruházták az NFT birtokosára, az eredeti tulajdonos részéről nagyjából ennyi is – bár az új tulajdonos is választhatja a ház továbbadását hasonló módon.

Ha valaki megvásárolja az NFT-t, akkor hozzáférhet a vele járó tartalmakhoz. Így tudják felvenni a kapcsolatot az eladóval, és elfogadni a ház átadását. Az eladás lebonyolításához hat hónapon belül kell megadniuk adataikat.

Csupán néhány héttel ezelőtt is történt ingatlaneladás az NFT-piacon, bár akkor csak egy digitális házat adtak el 512.000 dollárért.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

Itt a Mars House nevű komplexum teljes elrendezést küldték el a vevőnek egy digitális 3D fájlként. Itt az NFT egyfajta hitelesítő eszközként működött, amely biztosítja, hogy a digitális házat elküldjék a vásárlónak.

Még mindig sokszor merül fel a kérdés, hogy mit is vásárol pontosan, aki NFT-t vesz. Nos ezzel a kérdéssel foglalkozni kell a jövőben, ahogy a piac terjeszkedik, és egyre több valós tárgy és alkotás kerül eladásra ilyen formában.

Olvastad már? Vállalati partnerségek emelik új magasságokba a VeChaint

Forrás: decrypt.co

Kiemelt kép: ugn-ugn.medium.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!