A bitcoin „szelíden” követi a halving utáni forgatókönyvet, de még mindig messze van a ciklus csúcsától – állítja egy népszerű kutatóportál.

A bitcoin egy „ketrecbe zárt” bika, a jelenlegi árfolyam csúcsa pedig közel sem a mostani 60.000 dollár – állítja a Bloomberg Intelligence.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Egy hétfői Twitter-bejegyzésében Mike McGlone vezető árucikkstratéga újabb bullish ítéletet mondott a bitcoin e hónapi állapota felett.

Elemző: a 2021-es bikapiac még mindig szelíd

McGlone – aki a csökkenő BTC-készletet és az intézményi befektetők fokozódó érdeklődését szemlézte – úgy véli, hogy a bitcoinnak még sokat kell menetelnie ahhoz, hogy elérje jelenlegi ciklusának a csúcsát.

„Továbbra is árfelfedező módban, a fennsík még távolinak tűnik – a bitcoin készlete csökken, a kereslet növekszik, ezért arra számítunk, hogy az árnövekedés folytatódni fog, a fennsík pedig egyre magasabb lesz, ahogy érik a kriptó” – kommentálta.

Egy csárt alapján úgy jellemezte a bitcoint, mint egy „ketrecbe zárt bikát, amely eléggé megpihent a meneküléshez.” A Bollinger-szalagra hivatkozott, amely népszerű eszköznek számít a lefelé és felfelé történő ármozdulatok meghatározására.

Összehasonlítva a két korábbi, a 2012-es és 2016-os blokkjutalom-feleződéssel McGlone szerint úgy néz ki, hogy az árműveletek továbbra is „szelídek”.

Mindez egybecseng más elemzők perspektíváival is – közöttük van a népszerű Ecoinometrics Twitter-felhasználó is, aki hétfőn ismét kiemelte, hogy a legszerényebb poszt-halving becslések is növekedtek az elmúlt 1 év során a múlt ciklusokhoz képest.

McGlone népszerű bitcoinrajongónak számít, aki gyakran ad hangot izgatottságának a kriptovaluta növekedését illetően, különféle makro- és láncmérőszámokra alapozva.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A Galaxy ráerősíti a Bitcoin-ETF-re

A cikk írásakor a BTC/USD árfolyama 60.400 dollár körül mozgolódik, időközben kissé letört a 60.000 dolláros támasz alá, a kereskedési körülmények pedig továbbra is hullámzók.

A Coinbase soron következő listázása a Nasdaqon igencsak feltüzelte az elemzők izgalmát – sokan úgy vélik, több altcoin is kitörhet a holnapi indulást követően.

Az utóbbi időkben főleg a tőzsdei coinok, azok között is a Binance Coin vitte a prímet, a legnagyobb altcoin, az ETH pedig szintén történelmi magasságokba emelkedett.

A kriptopénzek összesített piaci kapitalizációja eközben a 2 billió dollárt is meghaladta már.

Az intézmények között a Galaxy Digital kriptokereskedelmi bank lett a legújabb nagy szereplő, aki csatlakozott az első amerikai bitcoin-ETF létrehozásáért zajló csatához. A szabályozók előtt eddig 9 javaslat áll, a várakozások pedig igencsak fokozottak, főleg miután Kanada februárban e tekintetben is megverte már az Egyesült Államokat.

(Forrás: Cointelegraph)

Olvastad már? Egy németországi házat NFT-ként árvereznek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.