Series 1 baseball-NFT gyűjteményt készül kiadni a Topps a Major League Baseball és az MLB Players Inc. együttműködésével.

NFT-ket, azaz nem helyettesíthető tokeneket ad ki az Egyesült Államok vezető kártyagyártója, a Topps, méghozzá a Major League Baseball (MLB) és az MLB Players Inc. együttműködésével.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A Topps kiemelt éves baseballkártya-gyűjteménye – amely most NFT formában kerül forgalomba – tökéletesen tükrözi a vállalat digitális átalakulás felé vezető törekvéseit és a blokkláncalapú gyűjtögetmények jelentős, egyre növekvő vonzerejét.

A kártyagyűjtés hagyományos és digitális világa között hidat képezve, a cég újragondolta és továbbfejlesztette az idei Topps Series 1 baseballkiadás fizikai verzióinak grafikáit a hivatalosan engedélyezett Topps MLB NFT-gyűjtemény számára.

Különböző ritkaságú kártyák sora lesz megvásárolható, a gyakoritól a legendásig, valamint a limitált kiadású és a platina jubileumi kártyák is kaphatók lesznek.

Ráadásul a vállalat mozgásgrafikát is alkalmaz, amit a cég „nosztalgikus kártyasablonoknak” és „digitális virágzásoknak” nevez, hogy ezzel is növelje az új digitális készlet vonzerejét.

Evan Kaplan, az MLB Players ügyvezető igazgatója így nyilatkozott:

„Mivel a gyűjtemények hatalmas lehetőséghez jutottak az NFT-k és a blokklánc-technológia révén, nem is találhattunk volna jobb módot arra, hogy ezzel tisztelegjünk az elmúlt évek legendás játékosai előtt, és együtt várjuk a mai sztárok és tehetséges újoncok előtt álló karriert.”

A Topps számára nem újdonság a blokklánc, ugyanis a vállalat már régóta használja a technológiát, hogy a kártyagyűjtést eddigi hagyományos formájából átvigye a digitális korszakba.

A blokkláncon található, hivatalosan engedélyezett Topps kollekció mellett a cég kibővítette szolgáltatásait sport- és szórakoztató témájú digitális gyűjteményekkel is, mint például a Topps Bunt baseballalkalmazás.

Egy nemrégiben adott interjúban a Topps elnöke, Michael Eisner elmondta, hogy a társaság sport- és szórakoztatóoldala már 25%-ban digitalizált és gyorsan növekszik.

Mivel a vállalat a közeljövőben tervezi a tőzsdére lépést, Eisner a blokkláncot és az NFT-ket emelte ki széles körű vonzerejük miatt, megjegyezve, hogy ezek a technológiák lehetőséget kínálnak a Topps számára a másodlagos piacon való részvételre.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A tágabb amerikai baseballvilágban a Cointelegraph nemrégiben arról számolt be, hogy az Oakland Athletics baseballcsapata ebben az évben megkezdte a bitcoin elfogadását a lakosztályok bérlésére, amelyet a szurkolók a hazai szezon meccseire foglalhatnak a csapattól.

Eközben a blokkláncot használó sportcégek, mint például a Chiliz is felismerték a piaci lehetőséget az MLB-ben, ahol szintén népszerűvé válhatnak a rajongói tokenek segítségével.

Olvastad már? Az SEC jóváhagyta az Exodus-részvények árusítását

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!