A keddi napon az MSTR részvények 10%-ot erősödtek, mindössze egyetlen nappal azután, hogy egy SEC-beadványból kiderült, az igazgatósági tagok bitcoinban kapják a fizetésüket.

Az emelkedést és a havi rekordot nem ez okozta, hanem az, hogy a BTC árfolyama komoly lökést kapott, és így számos hozzá köthető értékpapír raliba kezdett.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Március eleje óta a mostani 770 dolláros árfolyam számít a legmagasabbnak a cég esetében. A MicroStrategy piaci kapitalizációja jelenleg 7,5 milliárd dollár.

Ezzel az árfolyammal is még a februári csúcs alatt van a részvény.

Február 8-án a kereskedésben az 1315 dolláros szintet érte el a papír, majd ezután visszahúzódott az 1000 dollár alatti rlgióba.

A mostani rali viszont egybeesik a BTC első 63 ezer dollár feletti árfolyamával. Persze a cégnek valójában semmiféle dolga nincs a bitcoinnal vagy a kriptopénzekkel azon kívül, hogy tartalékként birtokolják.

Ennek ellenére a vállalat afféle zászlóhordozója lett a bitcoinnak, ráadásul az ügyvezető Michael Saylor a saját bevallása szerint magánemberként is tulajdonos.

A cég most 91579 bitcoint tart, azaz nagyjából 5,8 milliárd dollár értéket.

A tőzsdefelügyelethez beadott legutóbbi jelentésükből pedig kiderül, hogy a nem alkalmazottként közreműködő igazgatósági tagok a javadalmazásukat bitcoinban kapják ezentúl, nem pedig készpénzben.

Mindenesetre nem csak a MicroStrategy részvényeire hatott pozitívan az emelkedés, a RIOT részvényei 10, a Marathoné pedig 6%-kal emelkedtek, ez utóbbi kettő a kriptobányász iparban tevékenykedő vállalat.

Olvastad már? BNB/USDT Közép távú elemzés – meddig mehet a BNB?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!