A Lightning Network nagy találmány volt a tranzakciók és a kriptopénzek területén. Segítségével drasztikus mértékben csökkenthetők a tranzakciók illetékekei, miközben azok sebessége növekszik.

A Bitfinex kriptotőzsde most először teszi lehetővé felhasználói számára a technológiát.

Mi az a Lightning Network?

Ha egyszerűen szeretnénk elmagyarázni, képzeljük azt, hogy a klasszikus blokklánc egy posta. Ha valamit el szeretnénk küldeni, azért fizetnünk kell. Ha több ember szeretne küldeni, többet kell fizetni.

A Lightning Network ebben az értelmezésben az a személy, akivel beszélni szeretnénk. A gyors tárcsázáshoz elég csak megnyomni az „1“-gyes gombot, és a vonal másik végén máris csöng a telefon.

A Lightning Network egy újabb réteget jelent a Bitcoin-blokklánc hálózatán, amely elősegíti a felhasználók számára, hogy fizetési csatornákat nyissanak bármely, a rétegben található két fél között.

Ezek a csatornák olyan hosszú ideig létezhetnek, ameddig szükség van rájuk, és mivel két ember között jön létre, így a tranzakciók azonnaliak lesznek, az illetékek pedig extrém alacsonyak, vagy teljesen ingyenesek.

Továbblép a Bitfinex

A Bitfinex kriptotőzsde hétfőn egy e-mailben jelentette be, hogy december 3-tól már támogatja a Lightning Networköt

. A vállalat ezen felül olyan stabilcoinok LN-es bevezetésén is gondolkodik, mint az USDT és a Tether Gold – derült ki Paolo Ardoino, a Bitfinex technológiai vezetőjének szavaiból.

A Bitfinex egyike az első jelentős tőzsdéknek, amelyek a Lightning Network támogatása mellett döntöttek (teljes lista itt.

Az új funkciónak köszönhetően a Bitfinex felhasználói azonnali módon vehetnek fel és helyezhetnek be BTC-t a tőzsdére az LN rendszerén keresztül. Ardonio szerint a váltó nagy pozitívumokat lát a hálózatban.

„A Bitfinexnél úgy véljük, hogy a Lightning Network megváltoztathatja az ágazat játékszabályait, mivel megkönnyíti a P2P mikrofizetéseket, és alacsony költséggel, nagy gyorsasággal rendelkezik. P2P-természetéből adódóan megállíthatatlan erőt ad a bitcoinnak.

Még mindig több információforrásra, megértésre és befogadásra van azonban szükség a kriptoközösség nagyobbik hányada számára. Ha mindezt egy nagy tőzsde támogatja, ez a folyamat felgyorsítható“ – mondta Ardoino.

Ezen erőfeszítései keretén belül a Bitfinex szintén együttműködik az RGB fejlesztőcsapatával, hogy a Lightning Networkön dobhassák piacra saját stabilcoinjukat, a Tethert, valamint az arannyal fedezett Tether Goldot.

„Mindez megerősíti a technológia iránti elkötelezettségünket“ – mondta Ardoino.

A Bitrefill, kriptopénzes ajándékkártya szolgáltató kedden jelentette be, hogy pénzbehelyezési és -felvételi célokra lehetővé teszik a Bitfinex Lightning Networkön keresztül történő használatát.

Olvastad már? Blokklánctárcát is támogat a SoftBank legújabb terméke

Forrás: kryptomagazin.sk

Kiemelt kép: coinscapture com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂