Egy nagy piaci játékos is lehetővé tette a Lightning Network használatát

-

A Lightning Network nagy találmány volt a tranzakciók és a kriptopénzek területén. Segítségével drasztikus mértékben csökkenthetők a tranzakciók illetékekei, miközben azok sebessége növekszik.
A Bitfinex kriptotőzsde most először teszi lehetővé felhasználói számára a technológiát.

Mi az a Lightning Network?

Ha egyszerűen szeretnénk elmagyarázni, képzeljük azt, hogy a klasszikus blokklánc egy posta. Ha valamit el szeretnénk küldeni, azért fizetnünk kell. Ha több ember szeretne küldeni, többet kell fizetni.
A Lightning Network ebben az értelmezésben az a személy, akivel beszélni szeretnénk. A gyors tárcsázáshoz elég csak megnyomni az „1“-gyes gombot, és a vonal másik végén máris csöng a telefon.
A Lightning Network egy újabb réteget jelent a Bitcoin-blokklánc hálózatán, amely elősegíti a felhasználók számára, hogy fizetési csatornákat nyissanak bármely, a rétegben található két fél között.
Ezek a csatornák olyan hosszú ideig létezhetnek, ameddig szükség van rájuk, és mivel két ember között jön létre, így a tranzakciók azonnaliak lesznek, az illetékek pedig extrém alacsonyak, vagy teljesen ingyenesek.

Továbblép a Bitfinex

A Bitfinex kriptotőzsde hétfőn egy e-mailben jelentette be, hogy december 3-tól már támogatja a Lightning Networköt
. A vállalat ezen felül olyan stabilcoinok LN-es bevezetésén is gondolkodik, mint az USDT és a Tether Gold – derült ki Paolo Ardoino, a Bitfinex technológiai vezetőjének szavaiból.
A Bitfinex egyike az első jelentős tőzsdéknek, amelyek a Lightning Network támogatása mellett döntöttek (teljes lista itt.
Az új funkciónak köszönhetően a Bitfinex felhasználói azonnali módon vehetnek fel és helyezhetnek be BTC-t a tőzsdére az LN rendszerén keresztül. Ardonio szerint a váltó nagy pozitívumokat lát a hálózatban.

„A Bitfinexnél úgy véljük, hogy a Lightning Network megváltoztathatja az ágazat játékszabályait, mivel megkönnyíti a P2P mikrofizetéseket, és alacsony költséggel, nagy gyorsasággal rendelkezik. P2P-természetéből adódóan megállíthatatlan erőt ad a bitcoinnak.
Még mindig több információforrásra, megértésre és befogadásra van azonban szükség a kriptoközösség nagyobbik hányada számára. Ha mindezt egy nagy tőzsde támogatja, ez a folyamat felgyorsítható“ – mondta Ardoino.

Ezen erőfeszítései keretén belül a Bitfinex szintén együttműködik az RGB fejlesztőcsapatával, hogy a Lightning Networkön dobhassák piacra saját stabilcoinjukat, a Tethert, valamint az arannyal fedezett Tether Goldot.

„Mindez megerősíti a technológia iránti elkötelezettségünket“ – mondta Ardoino.

A Bitrefill, kriptopénzes ajándékkártya szolgáltató kedden jelentette be, hogy pénzbehelyezési és -felvételi célokra lehetővé teszik a Bitfinex Lightning Networkön keresztül történő használatát.

Olvastad már? Blokklánctárcát is támogat a SoftBank legújabb terméke

Forrás: kryptomagazin.sk
Kiemelt kép: coinscapture com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!