Egy mexikói milliárdos a világ első Bitcoin-elfogadó bankját akarja létrehozni

-

A csökkenő árak ellenére Salinas hihetetlenül bízik a világ legnagyobb kriptopénzében.
Mexikó harmadik leggazdagabb embere, Ricardo Salinas Pliego nemrég azt tweetelte, hogy az általa alapított Banco Azteca célja, hogy országában az első bank legyen, amely elfogadja a bitcoint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Salinas vezeti a Grupo Salinast, azt a kiterjedt konglomerátumot, amely az általa 19 évvel ezelőtt alapított bankot irányítja.
Ha sikerülne rávennie a Banco Aztecát a Bitcoin elfogadására, ők is csatlakoznának a Bitcoinban tranzakciókat lebonyolító bankok kis, de egyre növekvő listájához.
A bank állítása szerint ők Mexikó legnagyobbika, több mint 16 millió megtakarítási és 19 millió hitelszámlát kezelnek.
A bank 2019-ig abban a Salvadorban működött, amely nemrég nyilvánította a Bitcoint törvényes fizetőeszközzé.


Salinas tweetje válasz volt Michael Saylornak, a felhőalapú számítástechnikai szakértőből lett Bitcoin-bikának, aki egy hete tweetelt egy videót, amelyben a mexikói milliárdos a Bitcoint népszerűsíti és a fiatot „csalásnak” nevezi.
A videóban, amely egy interjú Jose Rodriguezzel a Bitcoin-ATM szolgáltató Chainbytestól, Salinas azt mondta, hogy a Bitcoin „olyan eszköz, amelynek minden befektető portfóliójában ott kell lennie”, illetve hogy „van értéke és nemzetközi piaca, ahol hatalmas likviditással kereskednek vele”. Salinas ezután a Dogecoint és más altcoinokat „shitcoinokként” utasította el.
Az év elején Salinas csatlakozott Michael Saylorhoz, Elon Musk Tesla-vezérigazgatóhoz és Anthony Scaramuccihoz amikor a Twitter bióját „Bitcoin”-ra változtatta. Tavaly novemberben Salinas azt tweetelte, hogy likvid portfóliójának 10%-át Bitcoinba fektette.

Ki az a Salinas?

Salinas nettó vagyona a Forbes szerint 12,9 milliárd dollár, amivel Mexikó harmadik leggazdagabb, és a világ 166. leggazdagabb emberének számít.


Salinas a Grupo Salinas kiskereskedelmi és médiakonglomerátum alapítójaként és elnökeként szerezte vagyonát.
Vagyonának nagy részét a Grupo Elektra nevű, háztartási gépeket forgalmazó kiskereskedelmi vállalatban való részesedése teszi ki, amely a Banco Azteca segítségével hiteleket kínál az alsó középosztálybeli mexikóiaknak.
Salinas számára nem idegenek a konfliktusok. 2005-ben az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet azzal vádolta meg a TV Aztecát – Salinas vállalkozását –, hogy a bankár 109 millió dolláros nyereségét a TV Azteca részvényeinek nem nyilvános eladásával próbálta eltitkolni.

Az ügyet 2006 szeptemberében rendezték, amikor Salinas beleegyezett, hogy 7,5 millió dollárt fizet a SEC-nek büntetésként és kártérítésként.
A járvány idején egy pazar jachtpartiról készült képeket is tweetelt, miközben nyilvánosan lekicsinyelte a covid veszélyét, és a járványügyi intézkedések ellenére nyitva hagyta a mexikóvárosi Grupo Salinas telefonközpontot, ahol 3 később alkalmazottja esett a koronavírus áldozatául.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: gestion.pe

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!