Egy mexikói milliárdos a világ első Bitcoin-elfogadó bankját akarja létrehozni

-

A csökkenő árak ellenére Salinas hihetetlenül bízik a világ legnagyobb kriptopénzében.
Mexikó harmadik leggazdagabb embere, Ricardo Salinas Pliego nemrég azt tweetelte, hogy az általa alapított Banco Azteca célja, hogy országában az első bank legyen, amely elfogadja a bitcoint.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Salinas vezeti a Grupo Salinast, azt a kiterjedt konglomerátumot, amely az általa 19 évvel ezelőtt alapított bankot irányítja.
Ha sikerülne rávennie a Banco Aztecát a Bitcoin elfogadására, ők is csatlakoznának a Bitcoinban tranzakciókat lebonyolító bankok kis, de egyre növekvő listájához.
A bank állítása szerint ők Mexikó legnagyobbika, több mint 16 millió megtakarítási és 19 millió hitelszámlát kezelnek.
A bank 2019-ig abban a Salvadorban működött, amely nemrég nyilvánította a Bitcoint törvényes fizetőeszközzé.


Salinas tweetje válasz volt Michael Saylornak, a felhőalapú számítástechnikai szakértőből lett Bitcoin-bikának, aki egy hete tweetelt egy videót, amelyben a mexikói milliárdos a Bitcoint népszerűsíti és a fiatot „csalásnak” nevezi.
A videóban, amely egy interjú Jose Rodriguezzel a Bitcoin-ATM szolgáltató Chainbytestól, Salinas azt mondta, hogy a Bitcoin „olyan eszköz, amelynek minden befektető portfóliójában ott kell lennie”, illetve hogy „van értéke és nemzetközi piaca, ahol hatalmas likviditással kereskednek vele”. Salinas ezután a Dogecoint és más altcoinokat „shitcoinokként” utasította el.
Az év elején Salinas csatlakozott Michael Saylorhoz, Elon Musk Tesla-vezérigazgatóhoz és Anthony Scaramuccihoz amikor a Twitter bióját „Bitcoin”-ra változtatta. Tavaly novemberben Salinas azt tweetelte, hogy likvid portfóliójának 10%-át Bitcoinba fektette.

Ki az a Salinas?

Salinas nettó vagyona a Forbes szerint 12,9 milliárd dollár, amivel Mexikó harmadik leggazdagabb, és a világ 166. leggazdagabb emberének számít.


Salinas a Grupo Salinas kiskereskedelmi és médiakonglomerátum alapítójaként és elnökeként szerezte vagyonát.
Vagyonának nagy részét a Grupo Elektra nevű, háztartási gépeket forgalmazó kiskereskedelmi vállalatban való részesedése teszi ki, amely a Banco Azteca segítségével hiteleket kínál az alsó középosztálybeli mexikóiaknak.
Salinas számára nem idegenek a konfliktusok. 2005-ben az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet azzal vádolta meg a TV Aztecát – Salinas vállalkozását –, hogy a bankár 109 millió dolláros nyereségét a TV Azteca részvényeinek nem nyilvános eladásával próbálta eltitkolni.

Az ügyet 2006 szeptemberében rendezték, amikor Salinas beleegyezett, hogy 7,5 millió dollárt fizet a SEC-nek büntetésként és kártérítésként.
A járvány idején egy pazar jachtpartiról készült képeket is tweetelt, miközben nyilvánosan lekicsinyelte a covid veszélyét, és a járványügyi intézkedések ellenére nyitva hagyta a mexikóvárosi Grupo Salinas telefonközpontot, ahol 3 később alkalmazottja esett a koronavírus áldozatául.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co
Kiemelt kép: gestion.pe

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!