A Bitcoin hashráta helyreállt a kínai bányászat leállásából

-

Bár a dolgok még korántsem normalizálódtak teljesen.

A Bitcoin hashrátája egyik napról a másikra közel 5%-kal nőtt Ycharts szerint. Jelenleg 104 EH/s-al fut a hálózat, ami azt jelzi, hogy kínai leállásokat lassan felépülés követte a Bitcoin bányásztában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hashráta 17%-kal csökkent a múlt héten a szecsuáni állam által kiadott leállítási parancs után. A parancs miatt 26 bányászati létesítmény kényszerült bezárni.
A Bitcoin-hálózat gyorsan helyreállt – sok kínai bányász áttelepült Észak-Amerikába és Kazahsztánba – bár a hálózat hashrátája még mindig 1,68%-kal alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor.
Colin Wu kínai blokklánc-újságíró Twitteren a következőt írta: „várhatóan fél év múlva nehéz lesz visszatérni [a korábbi 130EH/s szintre], hacsak Kína nem lazít a szabályozásán.”


Wu ma reggeli tweetje óta a Bitmain tulajdonában lévő Antpool kínai bányafarm 1200 PH/s-mal (10^15 hash/másodperc) esett vissza, ezzel a ViaBTC nevű másik kínai bányászati ​​poolnak adta át helyét.
Wu számára a számok továbbra is elválaszthatatlan kapcsolatot mutatnak a kriptopiac és a kínai politikai döntések között.

„Nem becsülhetjük le Kína befolyását a kriptopénziparban” – tweetelte Wu.


A jelenleg is tartó kínai fellépés május közepén kezdődött, amikor az ország három fizetési szövetsége újra szóbahozta, hogy támogatja a jegybank 2017-es rendeletét a kriptotranzakciókat folytató pénzügyi társaságok betiltásáról.

A bejelentést követően a bitcoin ára 30%-kal 40 ezer dollárról 30.415 dollárra süllyedt.
Annak ellenére, hogy a hír akkor még viszonylag ártalmatlannak tűnt, a bitcoinnak azóta sem sikerült visszahoznia korábbi, 64.800 dolláros árát.
Jelenleg ennek kb. felénél, 34.000 dollár körül mozog.

Olvastad már? Az intézmények Bitcoin-tudatosságát növelő projektet indít Jack Dorsey

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!