A Bitcoin hashráta helyreállt a kínai bányászat leállásából

-

Bár a dolgok még korántsem normalizálódtak teljesen.

A Bitcoin hashrátája egyik napról a másikra közel 5%-kal nőtt Ycharts szerint. Jelenleg 104 EH/s-al fut a hálózat, ami azt jelzi, hogy kínai leállásokat lassan felépülés követte a Bitcoin bányásztában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hashráta 17%-kal csökkent a múlt héten a szecsuáni állam által kiadott leállítási parancs után. A parancs miatt 26 bányászati létesítmény kényszerült bezárni.
A Bitcoin-hálózat gyorsan helyreállt – sok kínai bányász áttelepült Észak-Amerikába és Kazahsztánba – bár a hálózat hashrátája még mindig 1,68%-kal alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor.
Colin Wu kínai blokklánc-újságíró Twitteren a következőt írta: „várhatóan fél év múlva nehéz lesz visszatérni [a korábbi 130EH/s szintre], hacsak Kína nem lazít a szabályozásán.”


Wu ma reggeli tweetje óta a Bitmain tulajdonában lévő Antpool kínai bányafarm 1200 PH/s-mal (10^15 hash/másodperc) esett vissza, ezzel a ViaBTC nevű másik kínai bányászati ​​poolnak adta át helyét.
Wu számára a számok továbbra is elválaszthatatlan kapcsolatot mutatnak a kriptopiac és a kínai politikai döntések között.

„Nem becsülhetjük le Kína befolyását a kriptopénziparban” – tweetelte Wu.


A jelenleg is tartó kínai fellépés május közepén kezdődött, amikor az ország három fizetési szövetsége újra szóbahozta, hogy támogatja a jegybank 2017-es rendeletét a kriptotranzakciókat folytató pénzügyi társaságok betiltásáról.

A bejelentést követően a bitcoin ára 30%-kal 40 ezer dollárról 30.415 dollárra süllyedt.
Annak ellenére, hogy a hír akkor még viszonylag ártalmatlannak tűnt, a bitcoinnak azóta sem sikerült visszahoznia korábbi, 64.800 dolláros árát.
Jelenleg ennek kb. felénél, 34.000 dollár körül mozog.

Olvastad már? Az intézmények Bitcoin-tudatosságát növelő projektet indít Jack Dorsey

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple technikai elemzés 06.04.

Prémium Ripple Az elmúlt hetekben a Ripple árfolyama emelkedő tendenciát mutatott, és egy figyelemre méltó támaszszintről állt talpra. Azonban még mindig van egy döntő ellenállási szint, amelynek...

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!