Egy kutatás szerint, 7.572 tárca rendelkezik az ethereum készletének 80%-ával

-

Az ethereum készletének több mint 80%-át csupán 7.572 tárca birtokolja, a Delphi Digital frissen kiadott kutatása szerint.

Olvastad már? Kiválasztott ügyfelek számára elindult a Fidelity Digital Asset platform

Pontosabban, a kutatás adatai szerint az ethereum készletének több mint 80%-a olyan tárcáknál van, melyek legalább 1.000 etherrel rendelkeznek.

Az ilyen tárcák száma összesen 7.572. A kutatás részletesebben is leírja, hogy mennyi ethert birtokolnak ezek a tárcák, 6.490 tárca birtokol 1.000 és 10.000 eth között, 923 birtokol 10.000 és 100.000 között, 155 birtokol 100.000 és 1.000.000 között és csak négy birtokol 1.000.000 és 10.000.000 között.
A kutatás azt is leírja, hogy minden egyes hard fork után 19%-ot esett az ether árfolyama a forkot követő 30 napban.
Ehhez képest a múlt hónapban megjelent Constantinople és St. Petersburg fork után csak 1%-ot esett az ether árfolyama, ez annak tudható be, hogy háromról kettő etherre csökkent a blokkonkénti jutalom.
A kutatók arra is rámutattak, hogy március 3-áig bezáródóan nagyjából 2,3 millió ether (a teljes készlet kb. 2%-a) található meg decentralizált pénzügyi alkalmazásokban.
A kamatozásra félrerakott ether csaknem 98%-a van MakerDAO okosszerződésekben, melyek lehetővé teszik a Maker decentralizált stabilkoinjának, a Dai (DAI) létrehozását és törlését.
A másik decentralizált alkalmazás, melyben sok ethereum van félrerakva a Compound, melynél nagyjából 28.500 ether van félrerakva.
Utoljára azt emelte ki a kutatás, hogy számos technikai akadályba ütközhet az ethereum a közeljövőben, nevezetesen az Infura szolgáltatást emelte ki, melyet az ethereum szolgáltatói részlege, a ConsenSys üzemel.
Az Infura lehetővé teszi fejlesztők számára, hogy saját ethercsomópont nélkül futassanak decentralizált alkalmazásokat.
Az Infura azért lehet veszélyes, mert a felületet teljes mértékben a ConsenSys irányítja és az Amazon Web Services által van futtatva a szolgáltatás, ezáltal nem decentralizáltan futnának az alkalmazások.
A kutatás szerzője, a Delphi Digital célja, hogy elfogultság nélkül hozzon létre kriptoeszközökkel kapcsolatos elemzéseket intézményi kliensek számára.

A cég igazgatói tanácsán ül a Morgan Creek Digital Assets alapítója, Anthony Pompliano is.
Ahogy korábban megírtuk, Pompliano szerint a bitcoin rövid távon még „lejjebb fog menni”, mielőtt eléri padlót, ezt annak ellenére mondta, hogy éppen akkor ugrott hirtelen 4.000 dollár fölé az árfolyam.
Egy hónappal ezelőtt azt is elmondta a bitcoinról, hogy az utolsó 10 évben ez volt a legjobban teljesítő pénzügyi eszköz.
Egy másik elemzőcég, az Electric Capital nemrég azt nyilatkozta, hogy a kriptopénzek közül az ethereumnál dolgozik a legtöbb fejlesztő rendelkezik az alapprotokollon, ha nem számoljuk bele a közösségi fejlesztőkét.
Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estét!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Kivezetik az USDC tokent a Tron hálózatál

A Circle, az USDC stablecoin kibocsátója bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatják a Tron hálózatát. A token-létrehozást azonnal leállították, a jelenlegi készlet pedig 2025 februárjáig...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!