A történelem leghíresebb bitcoin-tranzakciói

-

Sok dolgot lehet elmondani a bitcoinról 2009-es létrejötte óta. Ebbe beletartozik a felhasználhatósága, árfolyam-ingadozásai, a szabályozási problémák és még sok minden.

Olvastad már? Egy kutatás szerint, 7.572 tárca rendelkezik az ethereum készletének 80%-ával

Ha a felhasználhatóságról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni a „bitcoin leghíresebb tranzakciót”, mivel ezek örökre érdekesek lesznek.

Nem lehet elsiklani a leghíresebb tranzakciók mellett

Azok a leghíresebb tranzakciók, melyeket mindenképpen ismernünk kell a piaci jelentőségük miatt. Az első tranzakció például Hal Finney és Satoshi Nakamoto között zajlott le.
A Nakamoto nevet mindenki ismeri, ő találta ki a bitcoint. Finney neve ma a Sirin Labs blokklánc okostelefonjához köthető, de a bitcoin születésében is jelentős szereplő volt.
„Hanyecz Pizza Lászlót” is mindenképpen meg kell említeni, aki azzal lett népszerű, hogy az egyik legjelentősebb tranzakciót hajtotta végre. Hanyecz feltehetőleg egy magyar származású floridai programozó, aki 2010 május 22-én két pizzát vásárolt 10.000 bitcoinért.
Akkoriban egy bitcoin 0,004 dollárt ér, tehát Hanyecz 41 dollárt fizetett. Ma egyetlen bitcoin nagyjából 3.900 dollár körül van, szóval a pizzáért fizetett összeg ma 39 millió dollárt érne. A tranzakciót meg lehet találni a blokkláncon.

149 millió dolláros vásárlás

2013-ban is létrejött egy hatalmas tranzakció, mely során 149 millió dollárt (194.993 bitcoint) fizettek ki. Akkoriban 729 dollárt ér egy bitcoin, jóval a mai összeg alatt.
A tranzakció részletei vagy résztvevői nem ismertek, de egyesek szerint egyenesen Satoshi volt a küldő.
A 2014-ben feltölt Mt.Gox be akarta bizonyítani a befektetők számára, hogy fizetőképes. Ezért Mark Karpeles, a tőzsde vezérigazgatója 442.000 bitcoint küldött a tőzsdéről egy másik a cég által birtokolt tárcára.
Ennyi bitcoin ma 1,7 milliárd dollárt érne, ami sok problémáját megoldaná a tőzsdén.

Mindezeket azért tudjuk, mert a tranzakciók lekövethetőek a blokkláncon.
Az ethereumnál is történt nemrég egy hatalmas tranzakció, egy anonim felhasználó több mint 300.000 dollárnyi kriptopénzt utalt, mindössze 14 dollárnyi tranzakciós költséggel.
A tranzakciós díj lehet, hogy hiba volt, de ilyen nagy méretű tranzakciók esetén ez előfordulhat.
Forrás: btcnn.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!