Tőzsdén kereskedett termékként listázná az xrp-t egy svájci tőzsde

-

Svájc legnagyobb tőzsdéje, a SIX még egy kriptopénzzel kapcsolatos tőzsdén kereskedett terméket indítana (ETP), a The Block március 11-én megjelent cikke szerint.

Olvastad már? A történelem leghíresebb bitcoin-tranzakciói

Az Amun AG egy svjáci kriptostartup a The Blocknak erősítette meg, hogy múlt novemberben elindította a világ első kriptoindex termékét a SIX tőzsdén.

A startup szerint az xrp-ETP lassan elindul AXRP néven. A cikk írásakor a SIX nem erősített meg a cointelegraph felkeresésére a most megjelent hírt.
Hany Rashwan az Amun AG vezérigazgatója és társalapítója elmondta a Coindesknek, hogy a céget négy másik altkoin-ETP elindítására is felkérték, melyek a bitcoin cash, a litecoin, a stellar és az EOS.
A Financial Times szerint az Amun AG sikeresen összegyűjtött 4,2 millió dollárt az első befektetési körben. A pénzügyi újság szerint Graham Tuckwell ausztrál vállalkozó is befektetett a cégbe. Tuckwell áll az első arany-ETF mögött és ő alapította az ETF Securities céget.
2018 novemberében a SIX már listázta a világ első kripto-ETP-jét, mely az Amun Crypto Basket ETP nevet kapta, HODL névvel. Az index öt kriptopénz árfolyamát követi, melyek a bitcoin, ripple ethereum, bitcoin cash és a litecoin.
Később az Amun AG elindított külön ETP-t a bitcoin és az ether számára is, melyek az AETH és ABTC néven futnak.

A SIX tőzsde adatai alapján jelenleg az Amun Crypto Basket ETP-jei a leginkább kereskedett ETP-k az oldalon. Ennek ellenére a részvények árfolyama 15 dollárról 13 dollárra esett november óta.
Korábban a SIX tőzsde bejelentette, hogy tesztelni fogja a blokklánc integrálását a fejlesztés alatt álló Six Digital Exchange (SDX) digitális kereskedelmi platformján.
A technológiát értékpapírok, kötvények és lehet, hogy akár ETF-ek tokenizálására fogja használni.
Márciusban üzleti társulást kezdeményeztek a blokklánckonzortium R3 Corda Enterprise platformmal, hogy elindítsák a blokklánc alapú digitális kereskedelmi felületüket.
Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!