Svájc legnagyobb tőzsdéje, a SIX még egy kriptopénzzel kapcsolatos tőzsdén kereskedett terméket indítana (ETP), a The Block március 11-én megjelent cikke szerint.

Olvastad már? A történelem leghíresebb bitcoin-tranzakciói

Az Amun AG egy svjáci kriptostartup a The Blocknak erősítette meg, hogy múlt novemberben elindította a világ első kriptoindex termékét a SIX tőzsdén.

A startup szerint az xrp-ETP lassan elindul AXRP néven. A cikk írásakor a SIX nem erősített meg a cointelegraph felkeresésére a most megjelent hírt.

Hany Rashwan az Amun AG vezérigazgatója és társalapítója elmondta a Coindesknek, hogy a céget négy másik altkoin-ETP elindítására is felkérték, melyek a bitcoin cash, a litecoin, a stellar és az EOS.

A Financial Times szerint az Amun AG sikeresen összegyűjtött 4,2 millió dollárt az első befektetési körben. A pénzügyi újság szerint Graham Tuckwell ausztrál vállalkozó is befektetett a cégbe. Tuckwell áll az első arany-ETF mögött és ő alapította az ETF Securities céget.

2018 novemberében a SIX már listázta a világ első kripto-ETP-jét, mely az Amun Crypto Basket ETP nevet kapta, HODL névvel. Az index öt kriptopénz árfolyamát követi, melyek a bitcoin, ripple ethereum, bitcoin cash és a litecoin.

Később az Amun AG elindított külön ETP-t a bitcoin és az ether számára is, melyek az AETH és ABTC néven futnak.

A SIX tőzsde adatai alapján jelenleg az Amun Crypto Basket ETP-jei a leginkább kereskedett ETP-k az oldalon. Ennek ellenére a részvények árfolyama 15 dollárról 13 dollárra esett november óta.

Korábban a SIX tőzsde bejelentette, hogy tesztelni fogja a blokklánc integrálását a fejlesztés alatt álló Six Digital Exchange (SDX) digitális kereskedelmi platformján.

A technológiát értékpapírok, kötvények és lehet, hogy akár ETF-ek tokenizálására fogja használni.

Márciusban üzleti társulást kezdeményeztek a blokklánckonzortium R3 Corda Enterprise platformmal, hogy elindítsák a blokklánc alapú digitális kereskedelmi felületüket.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép estéd!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük