A massachusettsi székhelyű nonprofit szervezet egy kriptofogadására is alkalmas számlát nyitott egy jóakarója tanácsára.

Pénteken Cape Cod szigetén, Massachusettsben, egy vezető nonprofit orvosi központ, a Cape Cod Healthcare egyik munkatársa észrevette, hogy újonnan létrehozott kriptoszámlájukra valaki komoly összeget utalt.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Egy illető 400.000 dollárt adományozott a kórháznak, méghozzá két alkalommal is.

Az első adományt január 28-án kapták, míg a másodikat múlt pénteken. Mindkét tranzakció a számlanyitást követő egy hónapon belül történt.

Jóindulatú kriptohívő

Az adomány ötlete azonban nem a semmiből jött.

A Cape Cod Healthcare alelnöke és fejlesztési vezetője, Christopher Lawson szerint egy régi adományozó, aki korábban minden évben készpénzt ajándékozott az intézménynek, január közepén érdeklődő e-mailt küldött nekik a bitcoin elfogadásáról.

Lawson a The Boston Globe-nak így nyilatkozott:

„Mielőtt válaszoltunk volna neki, meg kellett győződnünk arról, hogy az utalásnak nincsenek jogi akadályai.  Elég nagy utánajárást igényelt, hogy megismerjük a működését. Az irodám kb. két hetet töltött el ezzel.”

Amióta kriptoszámláit megnyitotta, a Cape Cod Healthcare elfogadott egy olyan szabályt hogy beérkező bitcoint azonnal dollárra váltja, amint a tranzakció megvalósul.

Így elkerülhető minden veszteség, ami a bitcoin volatilitásából következhet. Ne felejtsük, hogy a bitcoin erőteljes idei teljesítménye ellenére továbbra is magas kockázatú eszköz.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Kriptoajándékok elfogadása

A Cape Cod Healthcare kriptoalapú számlája személyre szabott QR-kódot generál az adományozók számára.

A QR-kód beolvasásával bárki bármikor utalhat kriptovalutákat az intézménynek.

Lawson úgy véli, sokan hamarosan elkezdik frissíteni számlájukat, hogy kriptóban is lehetőség nyíljon az adományozásra.

„Egyelőre még nem népszerű, de lassan el fog terjedni. Az emberek gyűjtögetik a kriptoeszközöket, és lehetőségeket keresnek az adományozására.” – tette hozzá.

Olvastad már? A Tesla már többet keresett a bitcoinnal mint a 2020-as autóeladásokkal

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!