Egy korai felhasználó 2015-ben 100%-os felárral árult bitcoint az eBayen

-

Egy újabb történet, amely segítette a bitcoin korai elterjedését.
Chris Maurice, a nigériai Yellow Card vezérigazgatója 2015-ben az eBay-en tette meg első Bitcoin-ügyletét. Kétszeres piaci áron árult bitcoint.
„Nagyjából egy hétig csináltuk és 40.000 dollárnyi eladást végeztünk 100%-os felárral. Ezen a ponton csillagokat láttunk.”
A vezérigazgató elsőként 2013-ban ismerte meg a bitcoint egy barátján, Justin Poiroux-n keresztül, aki a Yellow Card tőzsde társalapítója volt. A Yellow Card csak később indult el, az eBay-es vállalkozástól függetlenül.

Maurice-nak később eszébe jutott egy ötlet, amely profitot hozhat.

 „Felhívtam Justint és azt mondtam, hé mi elég okosak vagyunk. Tudom, hogy kell használni az eBayt, te pedig tudod mi az a bitcoin, úgyhogy keressünk egy kis pénzt.”

Azonban a kezdeti sikerek gyorsan alábbhagytak. „Ekkor tudta meg, hogy mi az a hitelkártya-visszautalás. Néhányan lopott kártyákkal nálunk.
Amikor a PayPal ezt megtudta, elvette a pénzünket, a bitcoint viszont ekkorra már régen elküldtük.
 

 „Természetesen ekkor azt is megtudtam, hogy nem lehet megfordítani egy Bitcoin-utalást, egy hitelkártyásat azonban igen.”

A hitelkártyák lehetővé teszik, hogy egyesek visszautalják a már elköltött pénzüket. A bitcoin esetén ez nem lehetséges, amely áldás lehet, de egyben átok is.
Maurice elmondása szerint „így csöppent bele a kriptovilágba.”
Annak ellenére, hogy mára már nem lenne lehetséges, ez az eBay-es kaland egy jövedelmező példája az arbitrázsnak. Ez egy olyan kereskedési stratégia, amely a tőzsdék közötti árfolyamkülönbségeket próbálja kihasználni.

Olvastad már? A Visa a bitcoin támogatását ajánlja, miközben a dollár indexe hatással lehet a bitcoinra

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!