A Visa a bitcoin támogatását ajánlja, miközben a dollár indexe hatással lehet a bitcoinra

-

A bitcoin ismét egy bullish jelenségre számíthat, míg a Visa egy jelentős alkalmazottja is megveti a Fedet és arra szólítja fel a fogyasztókat, hogy „lépjenek ki, és váltsanak bitcoinra”.
A bitcoin hamarosan elér ahhoz a lendülethez, amely a hónap elején segített neki elérni a 12.500 dollárt.

Augusztus 28-án az amerikai dollár indexe (DXY), melyet épp a Federal Reserve beszéde által okozott veszteségek sújtanak, ismét kritikusan alacsony szintekre esett.

A bitcoin visszatérhet a 12.000 dollárra

A pénteki adatok szerint a DXY 92,8-at mért – ez augusztus 19-e óta a legalacsonyabb szint. Akkorra ugyanis az index már több évnyi visszaesésen esett át, melynek az eredménye 92.17 lett, követve a 2018 áprilisi mélypontokat.
Úgy tűnt, hogy a bitcoinhoz hasonló biztonságos vagyoneszközök egész nyáron jól jártak azzal, hogy a DXY index visszaesést tapasztalt – az arany 2.075 dolláros rekordot ért el, míg a BTC/USD páros két héttel ezelőtt 12.500 dollárig emelkedett.
A Cointelegraph Markets elemzője, filbfilb pénteki bejelentései szerint nagyon valószínű a teljesítmény megismétlődése. Jerome Powell Fed-elnök csütörtöki beszédének hatásaként a DXY a napokig tartó sikerei után zuhanni kezdett.
Az amerikai dollárra gyakorolt hatás valóban az egyetlen jelentőségteljes következmény lehet a bitcoin azon „esemény nélküli” politikai irányváltását követően, amelyre már sokan számítottak.
Ennek ellenére a fiat gazdaság merevségére és az azt okozó Fedre utaló célzások sokkal súlyosabbak voltak – annyira, hogy a fiat üzletének támogatói is immár a bitcoint reklámozták.

„Jerome Powell mai beszéde jelentős része lesz a történelemkönyveknek” – tweetelte Andy Yee, a Visa közpolitikai igazgatója.

„Az emberiség történelmében még soha nem loptak el ennyit ilyen kevesen ilyen sok embertől. Lépjetek ki, és váltsatok bitcoinra.”

A Fed váltása „a legerősebb vagyoneszközöknek megfelelő”

A Real Vision vezérigazgatója, Raoul Pal számára Powell szavai azt erősítették meg, hogy a bitcoin és az arany továbbra is erősek maradnak – befektetők szempontjából azonban a bitcoin lesz az élen.
„Úgy gondolom, mindkét eszköz profitálna az infláció vagy a defláció során”olvashatták követői.

„A legtöbben nem értik az utóbbit, de valójában egyszerű, hisz Powell tulajdonképpen bebizonyította, hogy a defláció esetében ZÉRÓ tolerancia van, tehát BÁRMIT meg fognak tenni annak érdekében, hogy megállítsák azt, ez pedig a két legerősebb vagyoneszköznek megfelelő – az aranynak és a bitcoinnak. Powell inflációt AKAR.”

A bitcoin támogatói már a beszéd előtt megfigyelték a Fed politikájának hosszú távú következményeit.
Saifedean Ammous, a „Bitcoin Standard” című népszerű könyv szerzője úgy gondolja, hogy „idővel minden kiderül” a bitcoin és a fiat közötti harcot illetően.

„Az új bitcoinkínálat csökkentése következtében egyértelműen romlott a piacon történő értékesítése, ez pedig valószínűleg segített megtartani jelenlegi árát, vagy megakadályozni attól, hogy tovább csökkenjen” mondta augusztus 25-én az Unchained Podcastban.

„A központi bankok által jóváhagyott mennyiségi enyhítés, a helikopterpénz politikája és csekkek kiadása mind látszólag ugyanolyan hatással voltak a tőzsdére is. Most már csak várnunk kell, hogy kiderüljön, melyek is a két megközelítés hosszú távú hatásai.”

Olvastad már? Már digitális frankkal is lehet fizetni Svájc legnagyobb online áruházában

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!