Egy „DDoS bitcoinért” csapat támadta meg a PayPalt és a MoneyGramet

-

Az elmúlt hetek során kiberbűnözők egy csoportja több DDoS-támadást (szolgáltatásmegtagadással járó támadás) indított pénzügyi szolgáltatók ellen, és bitcoint követeltek a támadások leállításáért.
A ZDNet szerint az ilyen jellegű támadások „DDoS bitcoinért” néven futnak, és először 2016 nyarán jelentek meg, de a jelenleg is aktív csoport „az átlagnál jobb DDoS-képességekkel rendelkezik.”

A DDoS támadások során olyan szinten eltelítik egy bizonyos rendszer sávszélességét, hogy az használhatatlanná válik.
Egy DDoS elhárításban jártas forrás szerint a támadók olyan pénzügyi szolgáltatókat céloznak, mint a MoneyGram, a YesBank India, a WorldPay, PayPal, Braintree és a Venmo, végül pedig a New Zealand Stock Exchange (NZX).
A legtöbb DDoS bitcoinért csoport csupán üres fenyegetésekkel támad, de ez a csoport 200 GB/s sebességgel képes támadni. Továbbá, a publikus weboldalak helyett a háttérben lévő infrastruktúrát, DNS-szervereket, és API-végpontokat támadják.
Az NZX támadása során a csoport a Spark szolgáltatót támadta, így a cég több ügyfelénél is kieséseket okoztak. Az NZX-nek három napig le is kellett állnia. Az NZX egyik szóvivője a Bloombergnek elmondta:

Továbbra is figyeljük az ügyet és együttműködünk kiberbiztonsági szakértőkkel. Mindent megteszünk azért, hogy holnaptól folytatódhasson a kereskedés.

A csoport olyan neveken fut, mint Armada Collective és Fancy Bear, melyeket már más népszerű hackercsoportok is használtak. Elsőként emailben követelnek bitcoint és DDoS-támadással fenyegetnek, ha nem fizetik ki a váltságdíjat.
 
A támadók emellett azzal is szakértőknek tűnnek, hogy gyakran megváltoztatják, milyen protokollt támadnak, így az áldozatok nem tudják milyen védelmet kell alkalmazniuk. Azt nem tudni, hogy volt-e olyan cég, amely fizetett volna a támadások megállításért.
Ahogy arról korábban a Kriptoworld is beszámolt, a darknet legnagyobb piaca, az Empire Market meglépett a felhasználók pénzével, miután több DDoS-támadás indult ellene.
Egy ott dolgozó anonim forrás szerint a piactér leállása előtt az üzemeltetők hetente 10.000 – 15.000 dollárt fizettek a támadások megfékezéséért.

Olvastad már? A FED megmozdulása után a kereskedők több bikás jelet is látnak a bitcoinon

Forrás: cryptoglobe.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!