Egy hacker 30 000 EOS-t lopott egy szerencsejáték alkalmazás kiskapuján keresztül

-

Egy hacker legalább 30 000 EOS-hoz jutott, egy decentralizált szerencsejáték-alkalmazás kizsákmányolásán keresztül. A támadó gépeket bérelt fel, hogy leterhelje a hálózatot, és minden játékban garantálja a győzelmet.  

Egy bűneset anatómiája

A Twitter-közösség megállapítása szerint a támadó több mint 30 ezer EOS-t lopott azáltal, hogy manipulálta a nyerési feltételeket az alkalmazásban.

Először hatalmas mennyiségű processzor-erőforrástés adatforgalmat (NET) bérelt az EOS REX nyersanyagtőzsdéjén. A felhasznált CPU- és NET-erőforrásokkal a hacker megtámadta a szerződést és kiárazta a többi felhasználó tranzakcióját.
A hálózat leterhelésével a támadó új szerződéseket indított az alkalmazásban. Az alkalmazás azonban tranzakciókra hagyakozik, hogy eldöntse a győzelmi feltételeket, így a támadó ezeket is manipulálta.
A leterhelés azt eredményezte, hogy a támadó és a megtámadott alkalmazás elég számítási teljesítménnyel rendelkezett, hogy tovább működjön. Ez megakadályozta a fejlesztőket a támadás megfékezésében
https://twitter.com/rektkid_/status/1172771309459255296?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1172771309459255296&ref_url=https%3A%2F%2Fbitcoinist.com%2Fhacker-steals-30000-eos-through-gambling-dapp-loophole%2F

EOS: a kiválasztott platform?

Az EOS megelőzte az Ethereumot, mint a decentralizált alkalmazások felhasználóinak platformja, a legtöbb forgalom szerencsejátékokkal kapcsolatos alkalmazásokon történik.
Egyes jelentések szerint ez azonban botoknak köszönhető, mivel a dAppok nem rendelkeznek elég valós forgalommal.

A kritikusok a rendszer centralizációját is támadják, emiatt Dan Larimar, az EOS alapítója a tavalyi év elején vitába keveredett a Bitcoinnal és az Ethereummal. Larimar azt állította, hogy „le tudja állítani” a két legnagyobb kriptopénz hálózatát.
Nemrég az EOS hitelességén újabb csorba esett, amikor Larry Sanger, a Wikipedia társalapítója azt mondta, hogy a rendszer „lényegében a kínaiak által centralizált.”
Sanger elmagyarázta, hogy miért nem tudja folytatni dAppját a platformon.
Lehet, hogy igaza van, ugyanis a kínai kormány továbbra is az EOS-t tartja top tízes kriptopénzlistájának első helyén, miközben a bitcoin mégcsak nem is szerepel rajta.

Olvastad már? Venezula: rekodmagasan a bitcoinkereskedés, miután a bankok felkarolták a Petrót

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!