Egy hacker legalább 30 000 EOS-hoz jutott, egy decentralizált szerencsejáték-alkalmazás kizsákmányolásán keresztül. A támadó gépeket bérelt fel, hogy leterhelje a hálózatot, és minden játékban garantálja a győzelmet.  

Egy bűneset anatómiája

A Twitter-közösség megállapítása szerint a támadó több mint 30 ezer EOS-t lopott azáltal, hogy manipulálta a nyerési feltételeket az alkalmazásban.

Először hatalmas mennyiségű processzor-erőforrástés adatforgalmat (NET) bérelt az EOS REX nyersanyagtőzsdéjén. A felhasznált CPU- és NET-erőforrásokkal a hacker megtámadta a szerződést és kiárazta a többi felhasználó tranzakcióját.

A hálózat leterhelésével a támadó új szerződéseket indított az alkalmazásban. Az alkalmazás azonban tranzakciókra hagyakozik, hogy eldöntse a győzelmi feltételeket, így a támadó ezeket is manipulálta.

A leterhelés azt eredményezte, hogy a támadó és a megtámadott alkalmazás elég számítási teljesítménnyel rendelkezett, hogy tovább működjön. Ez megakadályozta a fejlesztőket a támadás megfékezésében

EOS: a kiválasztott platform?

Az EOS megelőzte az Ethereumot, mint a decentralizált alkalmazások felhasználóinak platformja, a legtöbb forgalom szerencsejátékokkal kapcsolatos alkalmazásokon történik.

Egyes jelentések szerint ez azonban botoknak köszönhető, mivel a dAppok nem rendelkeznek elég valós forgalommal.

A kritikusok a rendszer centralizációját is támadják, emiatt Dan Larimar, az EOS alapítója a tavalyi év elején vitába keveredett a Bitcoinnal és az Ethereummal. Larimar azt állította, hogy „le tudja állítani” a két legnagyobb kriptopénz hálózatát.

Nemrég az EOS hitelességén újabb csorba esett, amikor Larry Sanger, a Wikipedia társalapítója azt mondta, hogy a rendszer „lényegében a kínaiak által centralizált.”

Sanger elmagyarázta, hogy miért nem tudja folytatni dAppját a platformon.

Lehet, hogy igaza van, ugyanis a kínai kormány továbbra is az EOS-t tartja top tízes kriptopénzlistájának első helyén, miközben a bitcoin mégcsak nem is szerepel rajta.

Olvastad már? Venezula: rekodmagasan a bitcoinkereskedés, miután a bankok felkarolták a Petrót

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂